Τις προτάσεις του για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2011 παρουσίασε ο Δούκας Χατζηδούκας: Προτάσεις γεμάτες χρώμα, νέα υλικά – εντελώς καλοκαιρινά – αλλά και πανύψηλα τακούνια.

Με την γνωστοποίηση ότι έχει μειώσει τις τιμές του σε ποσοστό μέχρι και 30% εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ο σχεδιαστής μίλησε για τις καινοτομίες που λανσάρει στην αγορά εν όψει καλοκαιριού: «Υπάρχει ένα νέο γαλάζιο χρώμα, το οποίο δημιουργήσαμε εμείς και το οποίο έχει την ονομασία aqua. Είναι πολύ ανοικτό θαλασσί και δεν το βρίσκει κανείς εύκολα στην αγορά. Επίσης, μεγάλη ζήτηση αναμένεται να έχει το σμαραγδί, αλλά και το nude, το οποίο έχει το χρώμα του δέρματος», είπε. Αυτά σε ό,τι αφορά τα new entries. Γιατί έτσι κι αλλιώς, η συλλογή του περιλαμβάνει πολλά και έντονα χρώματα, όπως το φούξια, το μπλε και το πράσινο, ενώ έντονη είναι η παρουσία του μπλε, που παραπέμπει σε σκηνικό θάλασσας και καλοκαιριού.

Σήμα κατατεθέν του Δούκα για την φετινή σεζόν είναι η γόβα με το διπλό τακούνι. Διάφανο χοντρό τακούνι, μέσα από το οποίο διακρίνεται δεύτερο, τακούνι στιλέτο.

Για πρώτη φορά, είδαμε και ένα νέο σχέδιο πλατφόρμας 14 πόντους πίσω και τέσσερις πόντους μπροστά,

ενώ ήδη στην αγορά κάνει το ντεμπούτο της και καινούριο σχέδιο πλατφόρμας με σατέν ύφασμα και κρόσια.

Όσο για τα λουστρίνια; Εισάγεται στην αγορά το είδος new soft, το οποίο είναι εξαιρετικά μαλακό και βοηθά το πόδι να μην κουράζεται, να μην πονάει και να μην πρήζεται ιδιαίτερα λόγω ζέστης. Το συγκεκριμένο είδος αφορά και τα πανύψηλα τακούνια, αλλά και τα φλατ, σανδάλια, τα οποία φέτος αποκαλούνται caesarian, καθώς έχουν πολλά λουριά αρχαιοελληνικού τύπου.

Δείτε ένα απόσπασμα από την παρουσίαση της κολεξιόν του Δούκα στον Καφέ με την Ελένη.