Ξετρελαμένη με τα χειροποίητα παιδικά παπουτσάκια ήταν η Ελένη στην εκπομπή της. Το πώς έκανε όταν είδε τα παπουτσάκια αγκαλιάς για μωρά, δεν λέγεται.

Ο Καφές φιλοξένησε δύο νοτιοαφρικανές, οι οποίες τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με την κατασκευή πλεκτών παπουτσιών για μωράκια. Η έκπληξη της Ελένης μόλις είδε το ομολογουμένως εξαιρετικό αποτέλεσμα, δεν περιγράφεται. «Πώ πω… τι ωραία που είναι… Έχω τρελαθεί φέρτε μου μια κουκλίτσα να τα βάλω μέσα!», ε��πε μόλις είδε τα πρώτα, ενώ τα χρώματα και τα σχέδια που παρουσιάστηκαν αργότερα, της προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό: «Μωρό δεν έχω για να τα βάλω μέσα, αλλά μπορώ να τα βάλω μέσα σε μια κούκλα… πραγματικά είναι αριστούργημα! Μα δείτε παιδιά… τι είναι αυτό; θα τρελαθώ παναγία μου!!!»

Όταν, δε, της έδειξαν και πλεκτά παπουτσάκια για μωρά τύπου peer-toe, όπως τα κλασικά γυναικεία παπούτσια, η Ελένη έβγαλε όλο της το νάζι και την τρυφερότητα. «Κοιτάξτε εδώ τα παπουτσάκια, που τα δάχτυλα βγαίνουν έξω και φαίνονται! Αυτά τα δαχτυλάκια των μωρών, που είναι σαν... γατίσια, τα … νιάου, που είναι μια σταλίτσα, τα όμορφα, τα κοτοπουλίσια… Δείτε εδώ παπουτσάκια…»

Η Ελένη, όπως πάντα, κράτησε το καλύτερο για το τέλος. «Θα ήθελα να είχα μωρά να τους τα βάλω όλα! Εχω πάθει πλάκα όλα είναι τόσο ωραία».

Νά η εξήγηση που η Ελένη «μελετάει» τόσο πολύ ένα μωρό. Θέλει να του φορέσει παιδικά παπουτσάκια... τί να πούμε… ‘Η μάλλον έχουμε να πούμε. Ελένη μας Χρόνια πολλά και καλά για την ονομαστική σου γιορτή!!!