Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα… εγκυμοσύνης έδειξε η Ελένη, που αφού ρώτησε – σχεδόν – τα πάντα γύρω από την διατροφή που πρέπει να ακολουθούν οι γυναίκες στην περίοδο της κύησης, φόρεσε ποδιά για μέλλουσες μαμάδες!

Σε πρώτη φάση, η Ελένη συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον διατροφολόγο της εκπομπής, τον οποίο ρώτησε για τις ευεργετικές επιδράσεις του κρασιού. Όταν η κουβέντα έφθασε στο εάν πρέπει μια εγκυμονούσα να πίνει κρασί, η Ελένη ρώτησε με ύφος: «Στην εγκυμοσύνη καταναλώνουμε λίγο κρασάκι;»

«Oχ��», της απαντά εκείνος, γιατί το κρασί διαπερνά τον πλακούντα και αυτό είναι επικίνδυνο για το μωρό. Η απογοήτευσή της δεν περιγράφεται: «Γιατί έχει τόσο πολύ αλκοόλ και είναι επικίνδυνο;» Οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν, το ίδιο και η… ανάλυση περί κρασιού στην εν λόγω περίοδο. Το… «καταναλώνουμε» πού πήγαινε; Πού κολλούσε; Ποιοι καταναλώνουμε; Οι εγκυμονούσες; Οι wannabe εγκυμονούσες ή όσες ονειρεύονται να αποκτήσουν (ένα ακόμη) παιδί;

Εκεί «κολλάει» φαίνεται και η κίνησή της περίπου μία ώρα αργότερα, να φορέσει μια από τις ποδιές για μέλλουσες μαμάδες που παρουσιάστηκαν στον Καφέ. Η ποδιά που όλως τυχαίως επέλεξε να φορέσει η Ελένη έγραφε πάνω: «Το 2011 μας έφερε ένα ζουλιχτερό, λαχταριστό, χαμογελαστό μωράκι!» και όπως ήταν φυσικό όλοι στάθηκαν στην επιλογή της αυτή. Από όοοολες τις ποδιές,εκείνη της άρεσε… «Για γούρι το έβαλες; Υπαινίσσεσαι κάτι;», την ρώτησε η προσκεκλημένη της που μάλιστα είχε φτιάξει τις ποδιές και άλλα χρήσιμα αντικείμενα κουζίνας. «Όχι ταιριάζει με τα ρούχα μου, γι’αυτό. Μην μου ανάβεις φωτιές… Εχω μπόλικες!», είπε η Ελένη παίρνοντας βαθιά ανάσα.

Η καλεσμένη φταίει Ελένη μου ή εκείνος που δίνει την αφορμή; Άλλος «βάζει ��ην φωτιά», άλλος την πληρώνει… Πάντως, είναι γεγονός ότι (και) η ποδιά της εγκυμονούσας της πήγαινε πολύ…

Δείτε τα δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα.