«Θέλουμε να ενώσουμε την Ευρώπη… Η μουσική δεν έχει σύνορα», δήλωσαν ο Ellκαι η Nikki, οι τραγουδιστές του Αζερμπαϊτζάν που κέρδισαν την 56η Eurovision με 221 βαθμούς! Χαμογελαστοί και ευδιάθετοι, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, αλλά ούτε δίστασαν να δακρύσουν όταν η κουβέντα πήγε στην οικογένειά τους.

Εκστασιασμένοι μπήκαν στο κέντρο Τύπου οι δύο τραγουδιστές, που αποθεώθηκαν α��ό δεκάδες θαυμαστές του Αζερμπαϊτζάν. Μάλιστα, τραγούδησαν και αφιέρωσαν σε όλους ένα τραγούδι στη γλώσσα τους.

«Ευχαριστούμε τον καθένα που μας έδωσε μια ψήφο, τον καθένα που αγάπησε το τραγούδι μας, τον καθένα που πίστεψε σε εμάς. Σας αγαπάμε», είπαν ο Eldar Gasimov και η Nigar Jamal, όπως είναι τα κανονικά τους ονόματα.

Όπως είπαν, από εδώ και πέρα θα ετοιμάσουν τα επόμενα δισκογραφικά τους βήματα, ενώ το τραγούδι που κατέκτησε φέτος την Ευρώπη, «Running Scared» θα κυκλοφορήσει σε αρκετές γλώσσες, όπως τα γαλλικά και τα γερμανικά.

«Ζω ένα όνειρο… Μέχρι χθες ήμουν μια απλή νοικοκυρά», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης η 30χρονη τραγουδίστρια, ενώ ο 21χρονος συνάδελφός της τόνισε πως ουδέποτε ασχολήθηκαν με στοιχήματα και προγνωστικά.

Τα δύο παιδιά δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και τις οικογένειές τους για την στήριξη, ενώ δάκρυσαν όταν μίλησαν για τους παππούδες τους που δεν είναι πια στη ζώη.

Τα συγχαρητήριά του στους νικητές έδωσε και ο επικεφαλής της EBU, JonOlaSand, επισημαίνοντας πως η προετοιμασία για την 57η Eurovision στο Αζερμπαϊτζάν… μόλις ξεκίνησε!

Δείτε απόσπασμα από την συνέντευξη όπως μεταδόθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision