«Δεν περιμένω να σας αρέσει το φιλμ... Eίναι τρομακτικό και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό», είπε ο σκηνοθέτης του «Unlawful Killing», του ντοκιμαντέρ για τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana που έκανε σήμερα πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Καννών! Μεταξύ άλλων, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει και την τελευταία φωτογραφία της πριγκίπισσας, που είχε απαγορευτεί από το 1997.

Στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου φιλμ παρακολουθούμε δηλώσεις του Mohamed al Fayed, του πατέρα του συντρόφου της Diana, που έχασε κι αυτός την ζωή του στην υπόγεια σήραγγα του Παρισιού, τον Αύγουστο του 1997. Επίσης, υπάρχουν συνεντεύξεις από δημοσιογράφους και ανθρώπους που ερεύνησαν το τροχαίο.

Αν και οι έρευνες αποδίδουν τον θάνατο σε ατύχημα, ο Αιγύπτιος πολυεκατομμυριούχος υποστηρίζει πως ο θάνατος της Diana και του γιού του οφείλεται σε σχετική εντολή της βασίλισσας Ελισάβετ και του συζύγου της, καθώς η βασιλική οικογένεια δεν άντεχε και μόνο στην ιδέα ότι η Diana θα παντρευόταν έναν μουσουλμάνο.

Κατά τον Allen, ο γάμος της Diana με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου δεν έγινε από αγάπη και οι δημοσιογράφοι κάλυψαν τον θάνατό της μονομερώς. Μάλιστα, παραθέτει επιστολή της πριγκίπισσας προς τον υπηρέτη της, στην οποία η ίδια εκφράζει τους φόβους της, ότι ο άνδρας της θα βάλει να την σκοτώσουν σε τροχαίο!

Όσο για το τραγικό συμβάν καθεαυτό; Ο δημιουργός του φιλμ εξετάζει διάφορες παραμέτρους, όπως π.χ. ένα λευκό Fiat Uno που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν μεταξύ της μοιραίας Mercedes και ορισμένων μοτοσικλετών, ενώ αναφέρει πως ο δρόμος καθαρίστηκε γρήγορα και σχολαστικά με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, το πιο αμφιλεγόμενο σημείο του «Unlawful Killing» είναι η στιγμή που προβάλλεται η τελευταία φωτογραφία της πριγκίπισσας: ασπρόμαυρη και κοντινή, την απεικονίζει νεκρή, λίγα λεπτ�� μετά την μοιραία σύγκρουση!

Αυτό και μόνο το γεγονός έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και, μάλιστα, το φιλμ έχει ήδη απαγορευτεί στην μεγάλη Βρετανία. «Αν ο Allen έχει στα χέρια του τις τελευταίες φωτογραφίες της, είναι αποκρουστικό», δήλωσε χαρακτηριστικά στενή φίλη της Diana.