Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του περιοδικού TVZάπινγκ, η Ρούλα Κορομηλά ήταν «στενή φίλη» με το μωβ χρώμα, το οποίο είχε επιλέξει μάλιστα σε φωτογράφισή της για το συγκεκριμένο έντυπο το 1993. Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Μπορεί τώρα η Ρούλα Κορομηλά ��α δηλώνει πως δεν αντέχει με τίποτα να βλέπει το μωβ χρώμα, μπορεί να λέει πως δεν θέλει να το φοράει – μάλιστα έκανε δριμύτατη παρατήρηση στην Έλλη Κοκκίνου, που φορούσε ένα φόρεμα εντελώς μωβ στο τελευταίο GreekIdol– αλλά η ίδια η Ρούλα το 1993 που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλό μας είχε σίγουρα άλλα χρωματικά γούστα! Όπως θα βλέπετε κι εσείς, φορά μια ωραιότατη, αλλά εντελώς μωβ τουαλέτα και ποζάρει όλο σιγουριά. Τώρα τί να σημαίνει άραγε αυτό; Πώς τότε της άρεσε και τώρα δεν της αρέσει; Πώς άλλαξαν τα γούστα της με το πέρασμα των χρόνων; Μήπως αυτό σημαίνει πως δεν έχει καλή μνήμη και ενώ της αρέσει ένα χρώμα, στην πορεία το ξεχνά; Η’ μήπως της έχει συμβεί κάτι στην ζωή της που έχει σχέση με το μωβ και δεν θέλει να το βλέπει πια; Όπως και να έχει το πράγμα, η φωτό είναι η απόδειξη πως η Ρούλα και το μωβ κάποτε ήταν φίλοι, αλλά τώρα πια δεν αντέχουν στιγμή μαζί!»

Είναι σίγουρο ότι μέχρι το 2000, η Ρούλα δεν είχε κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο χρώμα, αφού εκτός από φωτογραφήσεις, μέχρι και διαφήμιση είχε κάνει για γνωστό απορρυπαντικό. (Αρχές τις δεκαετίας του ’90!)

Πέρα από αυτό, όταν γνωστή συντάκτρια του lifestyleρεπορτάζ της έκανε δώρο ένα μωβ βαζάκι για το σπίτι της, η Ρούλα το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων!

Πριν από πολλά χρόνια, οι συντάκτες της εκπομπής που παρουσίαζε παρακαλούσαν τους καλεσμένους να φοράνε ό, τι θέλουν, όποιο χρώμα τους αρέσει, εκτός από μωβ! Μάλιστα, όταν η Εύη Αδάμ εμφανίστηκε με μωβ μπότες, δεν ήξεραν τι να κάνουν.

Μην της πείτε της Ρούλας για Κάϊρο, πυραμίδες και θέματα σχετικά με την Αίγυπτο. Οτιδήποτε αφορά την Αίγυπτο, η Ρούλα το ακούει και «βγάζει σπυράκια». Πριν από πολλά χρόνια μάλιστα, σε ρεπορτάζ στο οποίο η Μπέσσυ Αργυράκη παρουσίαζε αναμνηστικά από διάφορες χώρες όπου έχει δώσει συναυλίες, μίλησε για τα αντικείμενα που έχει μαζέψει από την Αίγυπτο. Μόλις η Ρούλα το άκουσε, άρχισε να ψιθυρίζει ότι τα νούμερα θα πέσουν σε μονοψήφια… «Τι την ήθελε την Αίγυπτο τώρα; Πώς θα κάνουμε νούμερα;»

Τι συνέβη στην Ρούλα και έπαθε φρίκη με το μωβ; Τι μεσολάβησε και από το 2000 και μετά και ενώ ήταν μια χαρά με το χρώμα, τώρα δεν θέλει ούτε να το βλέπει; Η εξήγηση παραμένει μυστήριο…