Ένα χρόνου γάμου συμπλήρωσε η Μαριέττα Χρουσαλά με τον Λέοντα Πατίτσα, και όπως λέει ο έγγαμος βίος είναι «πολύ καλύτερος απ΄ότι φανταζόμουν. Είναι πολύ ωραίο να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που νοιάζεται για σένα και σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια».

Ωστόσο χρειάστηκε να τον αποχωριστεί κάποιους μήνες, λόγω των υποχρεώσεων του στον στρατό. Και οι δυο, όπως η ίδια εξομολογείται στο περιοδικό «EΓΩ Weekly», το αντιμετώπισαν ψύχραιμα. Άλλωστε ο Λέων «είχε συνηθίσει να λείπει για μεγάλο διάστημα από την οικογένεια του. Για επαγγελματικούς λόγους ζούσε στο εξωτερικό. Πιο πολύ τον άγχωνε πως θα το πάρω εγώ».
Ο σύζυγος της είναι δίπλα της σε όλα και την επηρεάζει με τη γνώμη του: «γενικώς, επηρεάζομαι πολύ από τη γνώμη ανθρώπων που εμπιστεύομαι. Είναι πολύ πιθανόν να μου αλλάξει τη γνώμη για κάτι ο Λέων. Και αυτό γιατί η γνώμη του συζύγου μου είναι εμπεριστατωμένη, έχει επιχειρήματα, πατάει σε λογική βάση».

Τι άλλο θαυμάζει στο σύζυγο της; «έχει τρομερά δυναμικό χαρακτήρα. Αυτό, μου το έχει μεταδώσει. Ήμουν πάρα πολύ ευαίσθητη, αλλά έχω γίνει λίγο πιο δυνατή, πιο σκληρή».

Το ζευγάρι, σκέφτεται πλέον να μεγαλώσει και την οικογένεια του: «θέλω να κάνω πολλά παιδιά. Θέλουμε και οι δυο να κάνουμε μια μεγάλη οικογένεια, και Θεού θέλοντος, αυτό κάποια στιγμή θα γίνει».
Η καθημερινότητα της στο σπίτι, κινείται γύρω από το αγαπημένο της χόμπι, την μαγειρική. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν κάνει και τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού: «θα πλύνω πιάτα, θα καθαρίσω το ψυγείο, αλλά η μαγειρική απλώς με “εξιτάρει” πιο πολύ, γιατί είναι κάτι που κάνω αποκλειστικά για τον άντρα μου κι εμένα. Είναι πολύ ωραίο να γυρίζει από τη δουλειά του ο άντρας σου και να έχεις μαγειρέψει κάτι. Το ευκολότερο είναι να πεις σε κάποιον να σου μαγειρέψει ή να παραγγείλεις».

Ισχύει όμως αυτό που λένε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, δεν βιώνουν την κρίση όπως οι υπόλοιποι Έλληνες; «ανεξάρτητα από την οικονομική μας κατάσταση, συναναστρεφόμαστε ανθρώπους που ζουν όπως όλοι, που έχουν τη δουλειά τους και την οικογένεια τους. Δεν ζούμε σε κλουβί. Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας και στεναχωριόμαστε».
Έχοντας πλέον ανοιχτεί επαγγελματικά στο χώρο της μόδας –σχεδιάζει σανδάλια με την υπογραφή της-, η τηλεόραση της λείπει όλο και λιγότερο: «τώρα που έχουν περάσει και τα δυο χρόνια που είμαι εκτός, τα βλέπω όλα διαφορετικά. Προτιμώ να κρατάω μικρό καλάθι σε ο, τι αφορά στην τηλεόραση. Ο,τι ήθελε προκύψει».

Τι σίγουρο πάντως για τη Μαριέττα, είναι ένα. Πως, ότι και να αποφασίσει, θα έχει στήριγμα την οικογένεια της: «αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω αυτή τη στήριξη. Υπάρχουν στιγμές πολύ καλύτερες και πιο δυνατές απ΄αυτές που τυχόν είδατε λόγω του “Dancing with the Stars”».