Αποκαλυπτική όσο ποτέ ήταν η Σμαράγδα Καρύδη που μίλησε για τα απρόοπτα που έχει συναντήσει στην δουλειά της και τις σχέσεις της, την οικονομική κρίση, ακόμη και τα ριάλιτι χορού και τραγουδιού στην τηλεόραση.

Φέτος πρωταγωνιστεί στον Οθέλλο, μαζί με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Κύριο θέμα του έργου είναι η ζήλια. Τί ρόλο παίζει την δική της ζωή; «Πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά και στην δική μου ζωή! Όπως και σε κάθε ανθρώπου που αγαπά. Δεν μπορώ καθόλου να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος που είναι ερωτευμένος να μην ζηλεύει. Έχω ζηλέψει, ζηλεύω και θα ζηλεύω. Όπως με έχουν ζηλέψει, με ζηλεύουν και θα με ζηλεύουν! Νοστιμίζει την σχέση η ζήλια, που έχει όρια, βέβαια», δήλωσε, αποκαλύπτοντας εάν έχει ψάξει ποτέ στα κρυφά κινητό συντρόφου της. «Το έχω κοιτάξει στα φανερά! Μπροστά του! Ξέρεις, αυτό που λέμε - για να δω τώρα αν λες αλήθεια για το ποιος στέλνει τα μηνύματα - . Κρυφά δεν το έχω κάνει, για την ώρα τουλάχιστον! Ποιος δεν έχει κάνει μικροκατινιές όταν αγαπάει; Ξαγρύπνησα πολλές φορές από ζήλια. Σε σιγοτρώει η ζήλια, σε τριβελίζει τρελά! Και με έχουν ζηλέψει πολύ στην ζωή μου, χωρίς να έχω δώσει ποτέ αφορμές. Με έχουν στήσει και εμένα στον τοίχο και αυτό που με είχε τρελάνει, είναι ότι δεν είχα κάνει τίποτα! Υπήρξα πιστή σε όλες τις σχέσεις που είχα μέχρι σήμερα. Μόνο μια φορά μου συνέβη να απιστήσω, όταν ένιωσα ότι είχε τελειώσει και η σχέση μου», είπε.

Η πρωταγωνίστρια μίλησε για τον φετινό της θεατρικό ρόλο ως Δυσδαιμόνα, λέγοντας ότι χαίρεται πολύ γι’ αυτόν, ωστόσο αυτό που μετράει πάντοτε για εκείνη είναι οι συνεργασίες και όχι οι ρόλοι. Φυσικά και της έχουν τύχει απρόοπτα σε περιοδείες. «Πολλά και διαφορ��τικά. Μου’ χει τύχει να παίζω σε πλατεία και να περνάνε φορτηγά, μου’ χει τύχει να σκούζουν μικρά παιδάκια σε δύσκολες σκηνές, μου έχει τύχει να παίζω δίπλα σε π��νηγύρι και να ακούγεται στην διαπασών η Εφη Θώδη! Και τρέμω στην ιδέα τί με περιμένει και στον Οθέλλο. Να έχω την σκηνή που με πνίγει ο Οθέλλος και να ακούγονται κλάματα και κόρνες! Το φαντάζεσαι αυτό; Μαθαίνεις να ζεις όμως με όλα αυτά…»

Όπως είπε, δεν θα συμμετείχε ποτέ σε ριάλιτι τραγουδιού ή χορού γιατί δεν «το’ χει». Μίλησε επίσης και για την κρίση στις τηλεοπτικές δουλειές, λέγοντας ότι όλα πια είναι στον «αέρα», καθώς, εκεί που ένας ηθοποιός «κλείνει» μια δουλειά και αρχίζει μια προετοιμασία, όλα ξαφνικά μπορεί να ανατραπούν και τελικά να μην γίνει τίποτα. Δεν κρύβει πάντως ότι η απουσία της από την τηλε��ραση της έκανε καλό. «Έμεινα έξι μήνες από θέση, εκτός τηλεόρασης, και πέρασα τέλεια! Είδα τους φίλους μου, πήγα γυμναστήριο, πήρα ανάσες, μαγείρευα, σταμάτησα να έχω πολλά νεύρα. Μαγειρεύω πού και πού, μαζεύω συνταγές από βιβλία και περιοδικά που κυκλοφορούν και απ’ ό,τι μου λένε όσοι τις δοκιμάζουν, τα πηγαίνω πολύ καλά!»

Στην συνέντευξή της, τέλος, στο Radar, αναφέρει ότι βρίσκεται σε μια πολύ καλή περίοδο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. «Αλλά δεν μιλώ ποτέ για τα προσωπικά μου, όσο κι αν με πιέζουν…»