Οι περισσότερες γυναίκες το καλοκαίρι επιλέγουν απλά, λιτά και γρήγορα χτενίσματα. Ο ήλιος, η ζέστη και η θάλασσα, «απαιτούν» χτενίσματα που δεν «κουράζουν» και δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά.

Αυτό προτάσσει και η μόδα του 2011 στα μαλλιά. Τα κοτσιδάκια, οι κοτσίδες και γενικότερα τα μαλλιά πιασμένα σε κότσο, είναι το απόλυτο must του καλοκαιρού.

Ας ξεκινήσουμε με τα άφρο-κοτσιδάκια. Αποτελούν την νέα «αγάπη» των επωνύμων και θα τα δείτε στα μαλλιά της Αποστολίας Ζώη. Η τεχνική τους είναι απλή: Παίρνουμε τα μαλλιά τα στρίβουμε και τα δένουμε είτε με ένα λαστιχάκι, είτε με ένα τσιμπιδάκι. Τα άφρο-κοτσιδάκια, δεν είναι τόσο σφιχτά πάνω στο κεφάλι, ούτε πλεγμένα. Και είναι αρκετά γρήγορο να γίνουν. Μας φυλάνε μάλιστα τα μαλλιά από τον ήλιο χωρίς να μας τα καταστρέφουν. Μπορείτε να τα κάνετε στο κεφάλι σας υπό διαφορετικές γωνίες και φορές. Απλά βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.
Μαλλιά κότσος: κλασική πετυχημέν�� συνταγή. Σας βγάζει από τον κόπο και την ταλαιπωρία των «επίσημων» χτενισμάτων και σας απαλλάσσει από το πιστολάκι που ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Από την παραλία μέχρι μια νυχτερινή έξοδο, ο κότσος είναι το η πλέον σίγουρη λύση. Παίρνει από πέντε λεπτά μέχρι μια ώρα και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα λαστιχάκι. Κάντε κότσο τα μαλλιά σας, να φανεί η αρχοντιά σας λοιπόν!
Κοτσίδα ψαροκόκαλο/γαλλική/χαλαρή: διαλέξτε και πάρτε. Και τα τρία είδη κοτσίδας, κατέκλυσαν φέτος τις πασαρέλες και τα περιοδικά. Είναι η πλέον μοντέρνα επιλογή και το μόνο που χρειάζεται είναι να πλέξετε τα μαλλιά σας με ένα λαστιχάκι. Η μόνη –απαραίτητη- προϋπόθεση είναι το μήκος των μαλλιών σας να είναι μακρύ.
Κοτσίδα στεφάνι: μοντέρνα μεν ρομαντική δε επιλογή. Η κοτσίδα στεφάνι δεν χρειάζεται συγκεκριμένο μήκος μαλλιών και μπορείτε να την φτιάξετε είτε έχοντας τα μαλλιά πιασμένα πάνω, είτε αφημένα κάτω. Το σίγουρο είναι πως θα σας δώσει έναν αέρα αρχοντιάς και άλλης εποχής! Απλά… πειραματιστείτε.

Δείτε στο video πώς να κάνετε τα μαλλιά σας άφρο-κοτσιδάκια, όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή «Super Star»…