«Στη ζωή μου συνεργάζομαι με ανθρώπους που μιλάμε την ίδια γλώσσα. Με τον Αντώνη Ρέμο, το Γιάννη Πλούταρχο και το Νότη Σφακιανάκη δεν ξέρω αν έχω κάτι να πω ίσως και να έχω» τονίζει ο Δημήτρης Μπάσης και συμπληρώνει :«το να βγω σε μία σκηνή που θα βγούνε μπαλέτα και να υπερτερεί το σόου σε σχέση με την ουσία -δηλαδή τη μουσική και το τραγούδι- δεν θα μπορούσα να το υποστηρίξω» ολοκλήρωσε.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Εγώ Weekly» αν και οι εποχές είναι δύσκολες λέει όχι σε ό,τι δεν τον εκφράζει. Ο λαϊκός τραγουδιστής αισθάνεται πως όχι μόνο δε βοηθάνε πλέον το λαϊκό τραγούδι αλλά αντίθετα το πολεμούν: «σε θεωρούνε και ντεμοντέ ! Δηλαδή αν βάλεις στη μουσική σου μπουζούκι», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρει πως σ’ αυτό το επάγγελμα είναι εύκολο να καβαλήσεις το καλάμι γι’αυτό δικαιολογεί και καταλαβαίνει όσους την ψωνίζουν. Και εκείνος άλλωστε πήγε να ξεφύγει όταν έκανε τεράστια εμπορική επιτυχία με το τραγούδι «Ψιθυροι καρδιάς» όμως είχε φίλους που τον προσγείωσαν.

Όσο για το αν θα έμπλεκε με συνάδελφό του; Η απάντηση είναι αρνητική αφού-όπως λέει- η σχέση θα ήταν ανταγωνιστική! Έτσι παντρεύτηκε γυναίκα εκτός χώρου με την οποία μάλ��στα έχει αποκτήσει ένα παιδί.