Τα παιδικά χρόνια του Μανώλη Μητσιά δεν ήταν εύκολα. «Ήταν φτωχικά στην αγροτιά, όπως τα περισσότερα παιδιά της επαρχίας. Ήταν όμως αγνά χρόνια».

Και μετά ήρθε η φυλακή. Ο ταλαντούχος τραγουδιστής φυλακίστηκε για την αντιδικτατορική του δράση: «δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Και σήμερα τα ίδια θα έκανα».

Τι σκεφτόταν όσο καιρό ήταν στην απομόνωση και αργότερα στο Γεντί Κουλέ; «το μόνο που σκεφτόμουν είναι πότε θα βγω. Υπολόγιζα ότι θα καθόμουν μέσα καμιά δεκαετία. Τελικά έκατσα 3,5 μήνες. Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου και η μάνα μου ξημεροβραδιάζονταν έξω από τη φυλακή».

Έπειτα από 42 ολόκληρα χρόνια καριέρας, αυτό που κρατά είναι «η αγάπη του κόσμου που δεν εξαγοράζεται με τίποτα». Υπάρχει όμως κάτι που έχει ζηλέψει στη ζωή του; «την καλοσύνη του Θανάση Βέγγου. Δυο μέτρα χώμα θα πάρουμε όλοι στο τέλος. Δεν με νοιάζει τι θα λένε αργότερα, παρά να με θεωρούν καλό άνθρωπο», λέει στο περιοδικό «ΕΓΩ Weekly».

Όσο για τα χρήματα; αποκαλύπτει ότι «αν ήμουν βολεμένος οικονομικά, θα είχα σταματήσει το τραγούδι. Ξεκίνησα αυτή τη δουλειά όχι για να βγάλω τα πολλά λεφτά, απλώς για να εκφράζομαι. Δεν τη διάλεξα για να βγαίνω στα εξώφυλλα των περιοδικών ή στην τηλεόραση».

Γύρω στα 40 χρόνια παντρεμένος με τη σύζυγο του Ευαγγελία, έχει αποκτήσει έναν γιο τον Μίλτο- που είναι οδοντίατρος-, και ευχαριστεί τη σύζυγο του γιατί «μου συμπαραστάθηκε σε πολύ δύσκολες στιγμές και με βοήθησε να έχω αυτόνομη πορεία, να μην επηρεάζομαι από κανένα πρόβλημα».

Ποιο είναι τα μυστικό τους; «οι αμοιβαίες υποχωρήσεις, ο διάλογος και η έλλειψη εγωισμού».

Κάνε Skip the Line στο HeinekenLINEUP και κέρδισε εισιτήρια (http://lineup.heineken.gr/)