«Καληνύχτα άγγελέ μου, όνειρα γλυκά»! Μ’ αυτά τα λόγια αποχαιρέτισε την Τρίτη το απόγευμα την κόρη του ο Mitch Winehouse σε μια φορτισμένη συναισθηματικά τελετή στην οποία παραβρέθηκαν η οικογένεια της τραγουδίστριας και στενοί της φίλοι.

Στον συγκινητικό του επικήδειο, ο πατέρας της Amy Winehouse μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους αναμνήσεις από την παιδική ηλικία της τραγουδίστριας, λέγοντας ότι τον τελευταίο καιρό ήταν πραγματικά ευτυχισμένη.

Η μητέρα της, Τζάνις, συντετριμμένη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και υποβασταζόταν από τον γιο της Alex, ενώ το τελευταίο αντίο της είπε και η κολλητή της Kelly Osbourne, όπως επίσης και η μουσική της οικογένεια.

Ένα κομβόι από μαύρα αυτοκίνητα μπήκε στο Νεκροταφείο του Edgwarebury στο Βόρειο Λονδίνο, ενώ τα περίπου 150 άτομα που παραβρέθηκαν φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα γυαλιά.

Λίγο πριν το τέλος της τελετής, ακούστηκε το αγαπημένο τραγούδι της Amy, το «So far away» της Carole King, ενώ ένας από τους καλεσμένους δήλωσε ότι η Amy θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές των ανθρώπων.

Ύστερα από την τελετή η σορός της Amy αποτεφρώθηκε, ενώ η οικογένεια για τις επόμενες δύο μέρες θα ακολουθήσει όλο το πένθιμο τελετουργικό της εβραϊκής θρησκείας.

Μοναδικός απών ο πρώην σύζυγός της, Blake Fielde rCivil, καθώς δεν του δόθηκε άδεια από τις φυλακές. Και άδεια όμως να έπαιρνε, ο πατέρας της Amy, τον είχε προειδοποιήσει να μην εμφανιστεί στην τελετή, καθώς όπως είπε άνθρωπος της οικογένειας, ο «Mitch σιχαίνεται τον Fielder».

Όσο για τα αίτια του θανάτου της τραγουδίστριας, αυτά θα διευκρινιστούν σε τέσσερις περίπου εβδομάδες που θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.