Τα αρχοντικά της Κηφισιάς που έγιναν σκηνικό για ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου

Άνοιξαν τις πύλες τους

Η ιστορία  όμως των σπιτιών που στέγασαν τους θρύλους της Φίνος Φιλμ ξεκινά πολύ πιο πίσω, στις αρχές του 19ου αιώνα. Τότε που η Κηφισιά αποτελούσε θερινό προάστιο για τις εξοχικές κατοικίες των εύπορων Αθηναίων και όχι μόνο…

 

Η βίλα Βαλλιάνου Ρωμάνου χτίστηκε γύρω στο 1890 στην πρόσοψη θυμίζει σαλέ. Ένα στυλ που ήρθε στην Ελλάδα από τον Οθωνα. Ένα σπίτι πολύ διαφορετικό από τα διαμερίσματα που ζούμε σήμερα οι περισσότεροι.

Στην Έπαυλη Πύρνα λέγεται πως γυρίστηκε το κλοτσοσκούφι με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Σήμερα παραμένει ένα κόσμημα αναλλοίωτο στο χρόνο. Το κτίριο είναι νοικιασμένο σε διάσημους designers του εξωτερικού.

 

Κάποια από τα αυτά τα διαμάντια θα ανοίξουν τις πύλες του για το κοινό την Κυριακή με πρωτοβουλία του δήμου

Κάποια αρχοντικά προκαλούν δέος και κάποια απλά θλίψη και απορία. Στη μαρμάρινη πλάκα γραφεί από εδώ έφυγε ο Παύλος για την Μακεδονία το 1904. Και είναι το μόνο που έχει μείνει να θυμίζει ότι κάποτε έζησε εδώ ο Παύλος Μελάς.

 

Η εγγονή και κληρονόμος του αδυνατεί να το συντηρήσει και από το 2015 υποτίθεται πως τα έργα αποκατάστασης έχει αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού. Ακόμη όμως καταρρέει ξεχασμένο.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top