Τίτλοι τέλους μετά από 16 χρόνια γάμου: Χωρίζουν ο βασιλιάς του Μαρόκο και η πριγκίπισσα Σάλμα

Η αγάπη της για την Ελλάδα και το σπίτι στη Τζια - Νέα ενημέρωση: 20:53

Τα δημοσιεύματα περί χωρισμού επιβεβαιώθηκαν από τους βασιλικούς κύκλους. Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’ και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Σάλμα, σύμφωνα με το «Hola!»,  έριξαν τίτλους τέλους μετά από 16 χρόνια γάμου και δύο παιδιά: τον 14χρονο Moulay Hassan, διάδοχοο του θρόνου και την 11χρονη πριγκίπισσα Lalla Khadija.

Οι φήμες άρχισαν να φουντώνουν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο βασιλιάς του Μαρόκο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Παρίσι επειδή παρουσίασε οξεία καρδιακή αρρυθμία. Μετά το χειρουργείο ανέβασε στα social media φωτο από το κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου όλοι ήταν δίπλα του εκτός από την σύζυγό του!

(Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’ με τον αδελφό του πρίγκιπα Mulay Rachid. τις αδελφές του, πριγκίπισσες Lalla Meryem, Lalla Asma και Lalla Hasna και τα παιδιά του)

 

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1999 σε ένα πριβέ πάρτι. Η Λάλα Σάλμα ήταν 21 και ο Μοχάμεντ 36. Τρία χρόνια αργότερα, το 2002, παντρεύτηκαν σε έναν γάμο που έγραψε ιστορία.

(Ο Βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ', η πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα και ο αδελφός του βασιλιά, πρίγκιπας Moulay Rachid)

Έναν χρόνο αργότερα η Λάλα Σάλμα έγινε η πρώτη γυναίκα στο Μαρόκο που είχε βασιλικό τίτλο. Η 39χρονη πρώτη σύζυγος του Μοχάμεντ ΣΤ’  δεν προέρχεται από γαλαζοαίματη οικογένεια. Έχει φοιτήσει στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας της, έχει σπουδάσει πληροφορική και μιλά αραβικά, γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά. Επίσης, έχει ιδρύσει φορέα για την πρόληψη του καρκίνου και συμμετέχει στις σχετικές εκστρατείες. Παράλληλα, λαμβάνει μέρος και στην προσπάθεια για την πρόληψη του AIDS στην Αφρική, ενώ έχει τιμηθεί για το έργο της. Στη χώρα της η ίδια αποτελεί πρότυπο για τα νεαρά κορίτσια, τα οποία τη θεωρούν ως ένα επαναστατικό μοντέλο προς μίμηση.

Michelle Obama- Lalla Salma

 

Η πρώην πριγκίπισσα του Μαρόκου έχει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα.

Τα καλοκαίρια  της αρέσει να τα περνάει σε περιοχές και νησιά της χώρας μας. Έχει επισκεφθεί τη Κυλλήνη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, την Κρήτη, ενώ πέρσι αγόρασε μια βίλα στη Τζια. Αξέχαστο θα μείνει για τους ντόπιους στην Ηλεία το καλοκαίρι του 2015 όταν το βασιλικό ζεύγος είχε ξοδέψει στις διακοπές του το ποσό των 5 εκατ. ευρώ!



 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top