Άρωμα Ελλάδας στα Όσκαρ 2018: Το ευχαριστώ του Alexandre Desplat στην Ελληνίδα μητέρα του

Κέρδισε το Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής για το soundtrack της ταινίας «Η Μορφή του Νερού»

Όσκαρ 2018: Ο Desplat ευχαρίστησε την Ελληνίδα μητέρα το

Τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στο Λος Άντζελες, όπου πραγματοποιήθηκε η 90ή  τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Και από αυτή τη λαμπερή τελετή δεν έλειπε η Ελλάδα, αφού το  Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής για το soundtrack  της ταινίας «Η Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, πήρε ο ελληνικής καταγωγής Alexandre Desplat.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο ευχαρίστησε τη μητέρα του λέγοντας:«Ευχαριστώ, είναι καταπληκτικό! Η μητέρα μου γίνεται 90 φέτος, και νομίζω θα είναι πολύ χαρούμενη. Είναι Ελληνίδα, παρεμπιπτόντως».

Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε  να ευχαριστήσει  τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο που άφησε τη μουσική του να γίνει η φωνή των ηρώων του, αλλά και για τη μελαγχολική αγάπη της ταινίας του.

Κλείνοντας αφιέρωσε το βραβείο στις κόρες του.

Λίγα λόγια για τον Alexandre Desplat

O Desplat γεννήθηκε το 1961 στο Παρίσι από Ελληνίδα μητέρα και με ρίζες από τη Σμύρνη από τον παππού του χωρίς όμως να ξεχάσει τη χώρα καταγωγής του. Μετράει πολλά βραβεία και επιτυχίες χάρη στις υπέροχες κινηματογραφικές του μουσικές και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Αλεξάντερ Πέιν κ.ά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το  Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής διεκδικούσαν  ο Κάρτερ Μπέργουελ για τη μουσική στην ταινία Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι του Μάρτιν ΜακΝτόνα, ο Χανς Τσίμερ για τη Δουνκέρκη του Κρίστοφερ Νόλαν, ο Τζόνι Γκρίνγουντ για τη μουσική στην Αόρατη Κλωστή του Πολ Τόμας Άντερσον και ο Τζον Γουίλιαμς για το Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi του Ράιαν Τζόνσον.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top