Κλείνει το Ίδρυμα Kevin Spacey στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

"Η λειτουργία του δεν είναι πλέον βιώσιμη" αναφέρει η ανακοίνωση στο site

Να κλείσει το Ίδρυμα Kevin Spacey (Kevin Spacey Foundation|) στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίστηκε σήμερα μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση εναντίον του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού που διατυπώθηκαν το περασμένο φθινόπωρο.

Στο site αναγγέλλεται ότι πλέον η λειτουργία του δεν είναι βιώσιμη.  «Οι διαχειριστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η λειτουργία του Kevin Spacey Foundation στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι πλέον βιώσιμη και συνεπώς το Ίδρυμα κλείνει στις 28 Φεβρουαρίου 2018» αναφέρει η δήλωση.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες του, τους καλλιτέχνες και τους οργανισμούς για το μεγάλο έργο που έχει συντελεστεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα. Τα μέλη του ελπίζουν ότι τα αντικείμενα της φιλανθρωπίας θα προωθηθούν από άλλες οργανώσεις».

Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα είχε δημιουργηθεί για να ενθαρρύνει τους νέους ηθοποιούς στην τέχνη του θεάματος.

Aρχισε να λειτουργεί επίσημα στη Βρετανία το 2008, κατά τη διάρκεια της θητείας του δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού ως καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου «The Old Vic» του Λονδίνου από το 2004 έως το 2015. 

Όπως ανέφερε το θέατρο, έχει λάβει 20 καταγγελίες για «ακατάλληλη συμπροφορά του Kevin Spacey».

Από την πλευρά της η αστυνομία του Λονδίνου τον Ιανουάριο άρχισε να ερευνά τρεις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον του πρώην πρωταγωνιστή του «House of Cards».

Πηγή φωτο και βίντεο: AP

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top