Μπορεί να μην το είχε μοιραστεί μέχρι στιγμής, αλλά δίνοντας συνέντευξη στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Vogue η Lena Dunham αποκάλυψε πως νίκησε τη μάχη με την ενδομητρίωση, κάνοντας ολική υστερεκτομή.

«Εκτός από την ενδομητριαία νόσο, έχω και αναδρομική αιμορραγία, δηλαδή το αίμα της περιόδου αντί να φεύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση, γέμιζε το στομάχι μου. Η ωοθήκη μου βρισκόταν στους μύες γύρω από τα ιερά νεύρα στην πλάτη μου. Κι ας μη μιλήσουμε για τη μήτρα. Η μόνη όμορφη λεπτομέρεια είναι πως το συγκεκριμένο όργανο – το οποίο κανονικά έχει σχήμα λαμπτήρα – σε μένα έχει σχήμα καρδιάς», αποκάλυψε η 31χρονη ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας.

Μάλιστα, εξήγησε ότι πήρε απόφαση να υποβληθεί σε αυτή τη σοβαρή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του τραχήλου και της μήτρας, προκειμένου να γλιτώσει από τους πόνους, λέγοντας πως θέλησε το τόλμησε μετά από «χρόνια περίπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων και μετά από δοκιμές εναλλακτικών θεραπειών, όπως μασάζ, χρωματοθεραπεία, βελονισμό και γιόγκα».