Πένθος για το μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου

Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου,

Πένθος για το μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου

Έφυγε την Δευτέρα από τη ζωή η Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου, σύζυγος του αείμνηστου δικηγόρου Στέλιου Παπαδημητρίου. Η εκλιπούσα ήταν μητέρα τριών παιδιών, του Αντώνη Παπαδημητρίου, νυν προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, του Γιώργου Παπαδημητρίου Πολ. Μηχανικού ΕΜΠ, και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, γνωστού μουσικοσυνθέτη.

Η ζωή που έζησε ήταν σαν παραμύθι κατά πολλούς. Γεννήθηκε το 1930 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μαθήτευσε στο ιστορικό Αβερώφειο Παρθεναγωγείο, το οποίο διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στα ελληνικά γράμματα από τον 19ο μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.

Δίδαξε στο Ινστιτούτο Αμερικανικών Σπουδών έως το 1970, ενώ την τελευταία δεκαετία του βίου της ανέπτυξε μία αξιολογότατη συγγραφική δραστηριότητα. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη εκδόθηκαν τα εξής βιβλία της:  «Τζέντα» (2008), «Αλεξάνδρεια – Aθήνα» (2010), και «Παράλληλοι δρόμοι» (2011).

Η νεκρώσιμος ακολουθία της Αλεξάνδρας Παπαδημητρίου θα τελεστεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 16.00 από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Νέα Σμύρνη. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνου να υποστηριχθούν οι υποτροφίες του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων – ΣΑΕ.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top