Η Ένωση Αμερικανών Παραγωγών απέβαλε δια βίου τον Weinstein

Τι αναφέρει η ανακοίνωση;

Την εφόρου ζωής αποβολή  του Harvey Weinstein, από τις τάξεις της, αποφάσισε τη Δευτέρα η πανίσχυρη στο Χόλιγουντ Ένωση Αμερικανών Παραγωγών (Producers Guilt of America), στον απόηχο του μπαράζ κατηγοριών από δεκάδες ηθοποιούς για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Ένωση ανακοίνωσε ότι το «πρωτοφανές βήμα» της αποβολής του Weinstein από τις τάξεις της συνιστά «μια αντανάκλαση της σοβαρότητας» με την οποία αντιμετώπισε τις αναφορές για «δεκαετίες καταδικαστέας συμπεριφοράς». Η Ένωση ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι είχε ψηφίσει για την έναρξη διαδικασίας αποβολής κατά του παραγωγού της ταινίας Shakespeare in Love.

Στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο Weinstein «επέλεξε να παραιτηθεί από την ιδιότητα του μέλους ... αντί να απαντήσεις στις κατηγορίες της».

«Η σεξουαλική παρενόχληση δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή στον κλάδο μας ή στις τάξεις των παραγωγών» διεμήνυε η Ένωση Αμερικανών Παραγωγών.

Ο 65χρονος, έχει ήδη εκδιωχθεί από την Ακαδημία των Όσκαρ, ενώ ανεστάλη και η ιδιότητα μέλους στη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΒΑFTA).

Επίσης, η Ένωση Σκηνοθετών της Αμερικής (DGA) επίσης απήγγειλε πειθαρχικές κατηγορίες εναντίον του παραγωγού, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απομάκρυνσή του και από αυτόν τον οργανισμό.

Ο Weinstein  πάντως αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες για μη συναινετικό σεξ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top