Η γκάφα του πρίγκιπα Καρόλου στο Sky News που πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων

«Καταπληκτικοί οι Σομαλοί πειρατές» δήλωσε

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο πρίγκιπας Κάρολος με τις δηλώσεις του.

O 68χρονος γαλαζοαίματος είπε ότι «οι Σομαλοί πειρατές ήταν καταπληκτικοί, έσωσαν την θαλάσσια ζωή επειδή οι ψαράδες ήταν πολύ φοβισμένοι για να κάνουν τη δουλειά τους».

Μιλώντας στο Sky News δήλωσε πως έχει παρατηρηθεί μια «εκπληκτική έκρηξη» μεγαλύτερων ψαριών στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, λόγω της έλλειψης δραστηριότητας στη θάλασσα. «Αποτέλεσμα αυτού, είναι πως δεν υπάρχει αλιεία εκεί τα τελευταία 10 ή 15 χρόνια. Και από αυτό προέκυψε μια εκπληκτική έκρηξη μεγαλύτερων ψαριών».

Τα σχόλια αυτά έγιναν μετά  την συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μάλτα με θέμα τη διακυβέρνηση, στην οποία συμμετείχε ο πρίγκιπας Κάρολος.

Εκεί τόνισε ότι απαιτείται αποφασιστική δράση για να διασφαλιστεί η επιβίωση των ωκεανών. «Έχουμε πράγματι πλησιάσει το σημείο όπου όποιο ψάρι κι αν αλιευθεί από τη θάλασσα και το φάμε, θα περιέχει πλαστικό", προειδοποίησε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου ενώπιον πολιτικών αξιωματούχων και παραγόντων του κόσμου των ωκεανών».

Βέβαια, μετά την συνέντευξη Τύπου και τη γκάφα στο Sky News απελευθέρωσε μία θαλάσσια χελώνα που είχε αρρωστήσει καθώς είχε φάει πλαστική σακούλα.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top