Συγκινεί η Nicole Kidman: Η επιστολή προς τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Με αφορμή το ρόλο της στην ταινία «Big Little Lies» Νέα ενημέρωση 1-10-2017 08:15

Η επιστολή της Nicole Kidman προς τις γυναίκες

Mια συγκινητική επιστολή κατά της ενδοοικογενειακής βίας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Porter» έγραψε η Nicole Kidman λίγες μέρες μετά τη βράβευσή της με Emmy για το ρόλο της ως κακοποιημένη γυναίκα στην τηλεοπτική σειρά του HBO, «Big Little Lies».  

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα έπρεπε να νιώθω μειονεκτικά επειδή γεννήθηκα κορίτσι» αναφέρει η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.  

«Η ιδέα ότι οι άντρες και οι γυναίκες είναι ίσοι αποτελεί κομμάτι του DNA μου. Με μεγάλωσαν μία δυνατή, φεμινίστρια μητέρα και ένας πλήρως υποστηρικτικός πατέρας» προσθέτει και συμπληρώνει ότι οι «φεμινιστικές της ρίζες» την οδήγησαν στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών και το έργο της ως πρέσβειρα Καλής Θελήσεως.  

«Μέσα από αυτόν το ρόλο μπόρεσα να καταλάβω πλήρως τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Επικεντρώθηκα στο να δανείσω τη φωνή μου στις γυναίκες που επιβίωσαν από τη βία. Οι ιστορίες που άκουσα με συντάραξαν βαθιά και με άλλαξαν για πάντα» τονίζει.

Η χολιγουντιανή σταρ εξήγησε επίσης πως ήταν μάρτυρας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που «πήραν πίσω τις ζωές τους» και συνειδητοποίησαν πόσο σημαντικό ήταν αυτό.   Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα στις απανταχού γυναίκες να ανταποκριθούν στις δυσκολίες και πάνω απ' όλα να συμπαραστέκονται η μία στην άλλη και να τις βοηθούν να καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μόνες τους. «Κάθε μία από εμάς, λίγο ή πολύ, θα βρεθούμε αντιμέτωπες με προσκλήσεις, που συχνά οφείλονται στο γεγονός ότι είμαστε γυναίκες σε έναν ακόμη άνισο κόσμο. Μου έχει συμβεί. Είμαι σίγουρη ότι έχει συμβεί και σ' εσάς. Σε τέτοιες στιγμές, μου αρέσει να σκέφτομαι όλους εκείνους που με στηρίζουν, που μ' έχουν βοηθήσει να σταθώ στα πόδια μου και μ' έχουν ενθαρρύνει να πιστεύω στον εαυτό μου».  

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top