5,3 εκατ. ευρώ για την προσωπική συλλογή της Αudrey Hepburn! Πόσο πωλήθηκε το μαύρο φόρεμα και η Burberry καπαρντίνα

Η δημοπρασία θα συνεχιστεί μέσω Διαδικτύου έως τις 4 Οκτωβρίου

Με περισσότερα από 680.000 ευρώ για το σενάριο της ταινίας «Breakfast at Tiffany’s», η δημοπρασία της προσωπικής συλλογής της Audrey Hepburn απέφερε 4,6 εκατομμύρια στερλίνες (5,3 εκατομμύρια ευρώ) στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο οίκος Christie’s.

Η πώληση αυτή που αποφασίστηκε από τα παιδιά της ηθοποιού θα συνεχιστεί μέσω Διαδικτύου έως τις 4 Οκτωβρίου μετά τη φυσική πώληση που διήρκησε σχεδόν 10 ώρες χθες, Τετάρτη.

Συνολικά, δημοπρατήθηκαν περίπου 500 προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στη βρετανίδα ηθοποιό, γεννημένη στο Βέλγιο, από πατέρα τραπεζίτη και μητέρα μέλος της ολλανδικής αριστοκρατίας. Ανάμεσά τους, η βαλίτσα με την οποία  φέρεται να αποβιβάστηκε η Hepburn στο Λονδίνο το 1948 για να δοκιμάσει την τύχη της ως ηθοποιός και τα πρωτότυπα σενάρια στα οποία υπήρχαν τα ιδιόχειρα σχόλιά της, όπως αυτό του θρυλικού "Breakfast at Tiffany's" (1961) ή του "Charade" ("Ραντεβού στο Παρίσι") (1963).

Ωστόσο, η γκαρνταρόμπα της ηθοποιού, που διακρινόταν για την κομψότητά της, ήταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τα μαύρα φορέματά της, τις πολύχρωμες μπαλαρίνες, τα φουλάρια της και τα γυαλιά ηλίου. 

Για παράδειγμα το μαύρο σατέν φόρεμα από Givenchy, που φορέθηκε από την Hepburn σε μια φωτογράφηση με τον William Klein για ένα fashion editorial πωλήθηκε περίπου 78.000 ευρώ.

Στην ίδια τιμή πωλήθηκε και η Burberry καμπαρτίνα της. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top