Ο George Clooney έγραψε μια προσευχή για τις ΗΠΑ

Σκληρό «ράγκμπι» μεταξύ Τrump και παικτών του NFL για τον εθνικό ύμνο

H προσευχή του Clooney για τις ΗΠΑ

Με την ατμόσφαιρα στις ΗΠΑ να είναι τεταμένη λόγω της επιθετικής ρητορείας του Donald Trump προς τους αθλητές του NFL που επιλέγουν να γονατίζουν κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου ως μέσο διαμαρτυρίας στις δολοφονίες Αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς, ο George Clooney έδωσε στη δημοσιότητα μια προσευχή που έγραψε για τη χώρα του.

Προσεύχομαι για τη χώρα μου.

Προσεύχομαι ότι μπορούμε να βρούμε περισσότερα, τα οποία μας ενώνουν από όσα μας χωρίζουν.

Προσεύχομαι ότι οι ηγέτες του έθνους μας θέλουν να κάνουν το ίδιο.

Προσεύχομαι ότι μικρά παιδιά, όπως ο Tamir Rice μπορούν να αισθάνονται ασφαλή στη δική τους γειτονιά.

Προσεύχομαι για όλα τα παιδιά μας.

Προσεύχομαι για την αστυνομία μας και τους διασώστες μας.

Προσεύχομαι για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προσεύχομαι ότι η διαφωνία θα προστατεύεται πάντα σε αυτήν τη μεγάλη χώρα.

Προσεύχομαι για μια πιο τέλεια ένωση.

Και όταν προσεύχομαι, γονατίζω.

Ο 56χρονος ηθοποιός έχει ταχτεί ανοικτά υπέρ της κίνησης των αθλητών να γονατίζουν, στέλνοντας και ο ίδιος ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο πως αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο θα τον βρει μπροστά του. Ο Tamir Rice έχασε τη ζωή του σε παιδική χαρά του Κλίβελαντ, το 2014, από τα πυρά λευκού αστυνομικού.

Γονάτισαν

Το βράδυ της Δευτέρας, ολόκληρη η ομάδα των Dallas Cowboys -μαζί με τον πρόεδρο Jerry Jones - γονάτισαν πριν από την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στον αγώνα με τους Arizona Cardinals.

Η κίνηση αυτή έκανε... Τούρκο τον Τrump που απάντησε με video του Usain Bolt από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, όταν και σταμάτησε τις δηλώσεις του σε κανάλι σε ένδειξη σεβασμού στον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ομιλία του στην Αλαμπάμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε σε παίκτες του NFL που επέλεξαν να γονατίσουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ως μία μορφή διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας. Ζήτησε, μάλιστα, από τις διοικήσεις των ομάδων του πρωταθλήματος να απολύσουν τους παίκτες, που διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο.

Η πλειονότητα των παικτών, όμως, έγραψαν στα παλιά τους τα υποδήματα τον Τrump. Οι Arizona Cardinals μιμήθηκαν τους Dallas Cowboys και γονάτισαν σε μια επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας. Εκπρόσωποι των δύο ομάδων δήλωσαν ότι η κίνησή τους αυτή αποτελεί «δήλωση ισότητας και πρωτοβουλία ενότητας».

Διχασμένη η κοινή γνώμη

Το θέμα με τους αθλητές του αμερικανικού φούτμπολ που διαμαρτύρονται σιωπηλά και γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, καθώς και οι αντιδράσεις του Ντόναλντ Τραμπ έχουν πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις, διχάζοντας τους Αμερικανούς.

Τη διαμαρτυρία ξεκίνησε το 2016 ο αθλητής Κόλιν Κόπερνικ, πρώην αμυντικός των San Francisco 49ers με αφορμή το κύμα δολοφονιών Αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς στη χώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του στην Αλαμπάμα χωρίς να τον κατονομάσει αναφέρθηκε στον Κόπερνικ και τις διαμαρτυρίες περί αδικίας απέναντι στους Αφροαμερικανούς. Ο Donald Τrump ζήτησε, μάλιστα, από τον κόσμο να μην πηγαίνει στους αγώνες του NFL. «Αν οι φίλαθλοι αρνούνται να πηγαίνουν σε αγώνες μέχρι οι παίκτες να σταματήσουν να δείχνουν ασέβεια στη σημαία και τη χώρα μας, θα δείτε γρήγορα την αλλαγή. Απόλυση ή διαθεσιμότητα!» έγραψε στο Twitter ο Τrump.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top