Συγκλονίζει γνωστή τραγουδίστρια για την επιλόχειο κατάθλιψη: «Μετά βίας κουνώ τα πόδια μου»

Παλεύει 14 μήνες μετά την γέννηση της κόρης της Onyx Solace

Αlanis Morissette: Έχω επιλόχειο κατάθλιψη και...

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Alanis Morissette μιλώντας στο People.com. Η τραγουδίστρια αποκάλυψε πως  παλεύει με επιλόχειο κατάθλιψη 14 μήνες μετά την γέννηση της κόρης της Onyx Solace.

«Υπάρχουν μέρες που είμαι εξουθενωμένη σε σημείο που δεν μπορώ να κουνηθώ. Ως παιδί, φανταζόμουν να έχω παιδιά και να έχω έναν εκπληκτικό σύντροφο. Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που πραγματικά ποτέ δεν περίμενα να μου συμβεί!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια είχε την πρώτη της εμπειρία με την επιλόχειο κατάθλιψη μετά τη γέννηση του τώρα 6½ ετών γιου της Ever Imre. Αμέσως άρχισε να αισθάνεται τα συμπτώματα της διαταραχής, συμπεριλαμβανομένου του έντονου φυσικού πόνου, της αϋπνίας, του λήθαργου και των "φρικιαστικά τρομακτικών" οραμάτων της οικογένειάς της να βλάπτεται όμως ακόμη και με αυτά τα συμπτώματα η κατάθλιψη διαγνώστηκε 16 μήνες μετά τη γέννηση του γιου της.

Αυτή τη φορά η Alanis Morissette ήταν έτοιμη για να επιστρέψει η κατάθλιψη - και πράγματι, η επιλόχειος κατάθλιψη της χτύπησε για δεύτερη φορά την πόρτα "δευτερόλεπτα αργότερα", μετά τη γέννηση της Onyx τον περασμένο Ιούνιο.

«Είναι πολύ απομονωτικό», λέει. «Είμαι συνηθισμένη και αυτή τη φορά είναι τέσσερις φορές χειρότερο απ'ό,τι την πρώτη φορά». Η 43χρονη αποκάλυψε ότι λαμβάνει συνδυασμό φαρμάκων και ομοιοπαθητικών θεραπειών, ασκείται καθημερινά, συνεργάζεται με τους θεραπευτές της και διοχετεύει όλη την αρνητικότητά της στη μουσική. «Έγραψα πολλά, πολλά τραγούδια τους τελευταίους τρεις μήνες. Περίπου ένα τραγούδι την ήμερα. Έπρεπε να αρχίσω να γράφω τραγούδια ειδάλλως θα κατέρρεα!».

Ενώ προσπαθεί να προστατέψει τα παιδιά της από την επιλόχειο κατάθλιψη «γιατί δεν θέλω να γίνει και δικό τους βάρος, ο 7ετής γάμος της με τον Mario "Souleye" Treadway έχει περάσει δύσκολα εξαιτίας της ασθένειας.

Ο 37χρονος ράπερ, προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο υποστηρικτικός, και το ζευγάρι συνεχίζει να βρίσκει τρόπους για να δεθεί ακόμη περισσότερο, όπως για παράδειγμα να παρακολουθούν μαζί στην τηλεόραση το Games of Thrones.

Η μουσικός αρνείται επίσης να παραμείνει σιωπηλή για την κατάθλιψη μετά τον τοκετό . «Το στίγμα παραμένει με πραγματικά μεγάλο τρόπο», λέει. «Υπάρχει αυτή η εκδοχή επαφής με τα μάτια που έχω με τις γυναίκες που έχουν περάσει από την κατάθλιψη μετά τον τοκετό, όπου είναι σαν να λέμε και οι δύο σιωπηλά, " Ω Θεέ μου, σε αγαπώ. Λυπάμαι πολύ"».

«Υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται,"Πού είναι η παλιά Alanis;" και σκέφτομαι μόνο, "Λοιπόν, εδώ είναι. Κάνει ένα διάλειμμα. Απλά γνωρίζω ότι υπάρχει ένα φως στο τέλος του τούνελ και προσπαθώ να το φτάσω!».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top