Θαυμαστές του Prince ζητούν να αντικατασταθεί άγαλμα του Κολόμβου με του τραγουδιστή!

Συγκεντρώνουν υπογραφές οι κάτοικοι του Saint Paul στη Μινεσότα

Ζητούν να αντικατασταθεί το άγαλμα του Κολόμβου Prince

Εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών με αίτημα την ανέγερση αγάλματος του Prince στο σημείο όπου είναι τοποθετημένο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου ξεκίνησαν κάτοικοι του Saint Paul, πρωτεύουσας της Μινεσότα των ΗΠΑ.

Οι κάτοικοι ζητούν απομάκρυνση του αγάλματος του θαλασσοπόρου εξερευνητή, ο οποίος ανακάλυψε την Αμερική και την αντικατάστασή του με άγαλμα του εκλιπόντος τραγουδιστή, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Μινεσότα.

Την εκστρατεία ξεκίνησε η Wintana Melekin από την οργάνωση «Γειτονιές Οργανώνονται για την Αλλαγή» και έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 4.000 υπογραφές.

Το ψήφισμα θα αποσταλεί στον κυβερνήτη της αμερικανικής πολιτείας Mark Daton με το επιχείρημα ότι «Ο Prince αντιπροσωπεύει τις αξίες της Μινεσότα και ο Κολόμβος όχι».

Το αίτημα της Melekin για απομάκρυνση του αγάλματος του Χριστόφορου Κολόμβου έρχεται στον απόηχο των επεισοδίων στο Σάρλοτσβιλ και τις πιέσεις για απομάκρυνση μνημείων προσωπικοτήτων των Νοτίων στις ΗΠΑ.

«Εδώ στη Μινεσότα, οι κοινότητες θέτουν ξανά το αίτημα να απομακρυνθεί το μνημείο στον Χριστόφορο Κολόμβο, έναν άνθρωπο που δολοφόνησε, βίασε και υποδούλωσε τους μαύρους και ιθαγενείς λαούς στην Αμερική» αναφέρεται στο ψήφισμα, σύμφωνα με το Entertainment Today.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top