Πρεμιέρα με Matt Damon έκανε το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Με το "Downsizing" του Alexander Payne

Με το "Downsizing" του Alexander Payne, μια κοινωνική σάτιρα γύρω από τη συρρίκνωση των ανθρώπων ως λύση για τον υπερπληθυσμό και την κλιματική αλλαγή, άνοιξε η αυλαία του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας.

Η ταινία, με πρωταγωνιστές τον Matt Damon και την Kristen Wiig, αφηγείται την ιστορία του εργοθεραπευτή Paul Safranek και της συζύγου του, Ondry που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά και αποφασίζουν να συρρικνωθούν ''μια διαδικασία μη αναστρέψιμη'' για να γίνουν μέλη μιας εύπορης "μικρής κοινότητας".

Διαβάστε επίσης:Oι πρώτες αφίξεις στο φεστιβάλ της Βενετίας: Δείτε τι φόρεσαν οι celebrities στο κόκκινο χαλί (Πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Ο Paul Safranek γοητεύεται από την ιδέα ότι θα ξεκινήσει από την αρχή, θα αφήσει πίσω του τα προβλήματά του και, ταυτόχρονα, θα κάνει και κάτι σημαντικό για τον πλανήτη. Όμως παρά τις ευγενείς προθέσεις των επιστημόνων, οι περισσότεροι άνθρωποι που συμφωνούν να συρρικνωθούν το κάνουν για να πολλαπλασιάσουν τα εισοδήματά τους και να αποκτήσουν είδη πολυτελείας, από βίλες μέχρι διαμαντένια κολιέ, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τα έβλεπαν μόνο στα όνειρά τους.

Πολύ σύντομα η "Λίζουρλαντ", η κοινότητα των συρρικνωμένων, μετατρέπεται σε μια εκδοχή (σε σμίκρυνση) της σημερινής κοινωνίας, με οικονομικές ανισότητες και διαφθορά.

Ο Ματ Ντέιμον σχολίασε ότι οι ταινίες είναι το καλύτερο όχημα που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν οι μεν τους δε, προσθέτοντας ότι, κατά βάθος το Downsizing είναι μια αισιόδοξη ταινία. "Στο τέλος, υπάρχει μια αίσθηση ότι το βιώνουμε όλοι μαζί αυτό... Νομίζω ότι είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα σε έναν πολύ διχασμένο κόσμο", είπε ο 46χρονος ηθοποιός στους δημοσιογράφους.

Το Downsizing είναι μία από τις 21 ταινίες που θα διαγωνιστούν για τον Χρυσό Λέοντα που θα απονεμηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Μολονότι η δράση της ταινίας τοποθετείται στην Αμερική, ο Payne έχει συμπεριλάβει χαρακτήρες απ' όλον τον κόσμο για να δείξει πως ένα φαινόμενο σαν αυτό "θα προκαλούσε αναταράξεις σε όλον τον κόσμο", όπως είπε ο ίδιος.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top