Η Αθηνά Οικονομάκου μίλησε στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το "Πρώτο Θέμα" τόσο για την πρόταση γάμου όσο και για το περιβόητο μονόπετρο που κοσμεί το δάχτυλό της.

«Δεν θα απαντούσα ποτέ σε τέτοιου είδους ερώτηση, εκτός αν ο γάμος επρόκειτο να γίνει σε ένα μήνα. Εξάλλου εδώ και τρία χρόνια τα Μέσα μάς παντρεύουν. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως το ταξίδι στις Μαλδίβες ήταν το ωραιότερο ταξίδι που έχω κάνει μέχρι σήμερα» σημειώνει παρατηρώντας τον δημοσιογράφο να κοιτάζει τα δάχτυλα των χεριών της.

«Ψάχνεις το μονόπετρο;» του λέει τη στιγμή που της απαντά εκείνος καταφατικά με ένα νεύμα. «Τα κοσμήματα είναι η άλλη μεγάλη μου αγάπη και η δουλειά μου. Καθημερινά φοράω πάρα πολλά δαχτυλίδια, άλλα με μία πέτρα, άλλα με πολλές και άλλα με καμία, οπότε μην ψάχνεις και δέξου ότι δεν απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις», λέει.

Το γάμο της δεν θα τον ανακοινώσει στα media –εκτός αν είναι θέμα ημερών και ερωτηθεί, λέει η Αθηνά εξηγώντας όμως πως δεν θα τον κρατήσει και κρυφό, γιατί της αρέσει να μοιράζεται, να δίνει απλόχερα αγάπη αλλά και να εισπράττει. «Δεν θα μάθετε το γάμο μου μεταγενέστερα. Θέλω τη χαρά μου να τη μοιραστώ με ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπάνε και τους θέλω δίπλα μου μια τέτοια στιγμή» τονίζει.

Πάντως, η Αθηνά θα έκανε οικογένεια και εκτός γάμου. «Δεν είμαι τρελαμένη με την έννοια του γάμου. Θεωρητικά ναι, θα ήθελα να παντρευτώ πριν κάνω ένα παιδί, αλλά αν τα πράγματα έρχονταν διαφορετικά και ήμουν με τον άνθρωπο που ήθελα να συνεχίσω τη ζωή μου, εννοείται ότι θα το κρατούσα. Τα παιδιά είναι ευλογία», λέει.

Έχει δηλώσει πως στο πρόσωπο του Φίλιππου, με τον οποίο είναι μαζί τέσσερα χρόνια, βρήκε τον άντρα που αναζητούσε και πως, αν όλα πάνε καλά, θέλει να δημιουργήσει μαζί του οικογένεια. Τι είναι εκείνο που της έκανε το «κλικ» και έγινε τόσο ξεχωριστός στην καρδιά της; «Η αυθεντικότητά του. Δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, είναι πολύ καλά με τον εαυτό του και δεν μπαίνει στη διαδικασία να γίνει κάποιος άλλος για να είναι ικανοποιημένοι οι γύρω του, χωρίς όμως να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ή να μην ενδιαφέρεται για τους άλλους. Αυτό για μένα είναι απίστευτα γοητευτικό και σπάνιο. Ο Φίλιππος έχει καθαρή ψυχή και είναι άντρας παλαιάς κοπής, γνήσιο αρσενικό» λέει και τα μάτια της λάμπουν από ευτυχία. Μετά από τέσσερα χρόνια, πώς διαχειρίζεται εκείνος την έντονη προβολή της σχέσης τους, λόγω της δημοφιλίας της Αθηνάς; «Ο Φίλιππος έχει αποδεχτεί τη δημοσιότητα. Εξακολουθεί να μην του αρέσει, αλλά θέλει να είναι μαζί μου, έτσι έχει συμβιβαστεί, χωρίς να καταπιέζεται από αυτό».