Για λογοκλοπή της ομιλίας αποδοχής του Νόμπελ κατηγορείται ο Μπομπ Ντίλαν

Όσα υποστηρίζει η συγγραφέας ’Αντρια Πίτσερ

Για λογοκλοπή της ομιλίας αποδοχής του Νόμπελ κατηγορείται ο Μπομπ Ντίλαν

   Μια συγγραφέας κατηγορεί τον θρύλο της ροκ Μπομπ Ντίλαν ότι αντέγραψε, στην ομιλία αποδοχής του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, αποσπάσματα μιας ανάλυσης του μυθιστορήματος "Moby Dick".

Η συγγραφέας 'Αντρια Πίτσερ, που μελέτησε την ομιλία του ρόκερ για λογαριασμό της διαδικτυακής εφημερίδας Slate, δηλώνει ότι βρήκε τρανταχτές ομοιότητες μεταξύ των αναφορών του Ντίλαν στο μυθιστόρημα "Moby Dick" και της ανάλυσης --με περιλήψεις-- της λογοτεχνικής ιστοσελίδας για φοιτητές SparkNotes.

Το μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ που εκδόθηκε το 1851 περιλαμβάνεται στα έργα που επικαλέστηκε ο ρόκερ στην ομιλία του την οποία έστειλε την τελευταία στιγμή στη Σουηδική Ακαδημία ώστε να λάβει το οικονομικό του έπαθλο (923.000 δολάρια).

Στην ομιλία του, ο Μπομπ Ντίλαν σκιαγραφεί μια ποιητική του τραγουδιού επικαλούμενος τον 'Ομηρο και το "Moby Dick".

Επικαλείται τον Μέλβιλ χαρακτηρίζοντας τη φάλαινα Μπόμπι "ενσάρκωση του κακού". Ωστόσο, η Πίτσερ τονίζει ότι η φράση αυτή δεν υπάρχει στο μυθιστόρημα αλλά σε μια από τις περιλήψεις της ιστοσελίδας SparkNotes.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, η ομιλία του Ντίλαν περιέχει 20 αναφορές στο μυθιστόρημα "Moby Dick" που μοιάζουν υπερβολικά με αναλύσεις του SparkNotes.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top