Ακόμη κι αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των φανατικών θαυμαστών της Eurovision, το σίγουρο είναι ότι έχεις μια ιδέα!

Το star.gr σας παρουσιάζει τις 5 ελληνικές συμμετοχές στη Eurovision που έμειναν αξέχαστες:

1. Η Έλενα Παπαρίζου ήταν «Number One»

Την πρώτη θέση στην καρδιά μας κατέχει η Έλενα Παπαρίζου η οποία το 2005 στο Κίεβο, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στη Eurovision με το «Number One». Η άψογη εμφάνιση της Έλενας στη σκηνή και το υπέροχο τραγούδι της «έκλεψαν» τις εντυπώσεις και μας έκαναν να βγούμε στους δρόμους, πανηγυρίζοντας για τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας!

2. Η Καίτη Γαρμπή και το γαλάζιο φόρεμά της

Δεύτερη στη λίστα είναι η Καίτη Γαρμπή η οποία το 1993 «αναστάτωσε» τη Eurovision με το γαλάζιο και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό φόρεμά της. Τι κι αν κατέλαβε την 9η θέση στον διαγωνισμό που έλαβε χώρα στην Ιρλανδία; Η εμφάνισή της έμεινε αξέχαστη, όπως και το τραγούδι της, «Ελλάδα, χώρα του φωτός».

3. Άννα Βίσση και «Autostop»

Eurovision της Ολλανδίας το 1980:  «Autostop» τραγούδησε η Άννα και ξεσήκωσε το κοινό. Η τραγουδίστρια πήρε την 13η θέση αλλά το «Autostop» ακούγεται και χορεύεται μέχρι σήμερα στα κλαμπ.

4. Ο Σάκης και το «Shake it»

Ο Σάκης λικνίστηκε στους ρυθμούς του «Shake it» και «τρέλανε» τον γυναικείο πληθυσμό εντός και εκτός Ελλάδας. Στην Eurovision το 2004 ο Σάκης Ρουβάς κατάφερε να βρεθεί στην 3η θέση, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ελληνική συμμετοχή ψηφίστηκε από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

5. Η Σοφία Βόσσου έφερε την «Άνοιξη»

«Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη, θα ‘ναι ουρανού κατάνυξη...», τραγούδησε η Σοφία Βόσσου το 1991 στη Eurovision στη Ρώμη και παρά το γεγονός ότι το τραγούδι της κατέκτησε την 13η θέση, κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά κομμάτια.

 

Επιμέλεια: Τζωρτζίνα Γιαννοπούλου