Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στον Καλλίτση-«Ευχαριστώ τον Θεό» είπε ο κομμωτής

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στον Καλλίτση-«Ευχαριστώ τον Θεό» είπε ο κομμωτής

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την ένοπλη επίθεση σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της συζύγου Έλενας Χριστοπούλου τον Ιανουάριο του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό.

Στο εδώλιο  του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση κάθισαν ένας αστυνομικός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 42χρονος κρατούμενος των φυλακών.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 30χρονο κατηγορούμενο αστυνομικό σε ποινή κάθειρξης 12 ετών καθώς αποφάνθηκε πως η συμμετοχή του περιορίστηκε στις πληροφορίες που έδωσε για το ζεύγος Καλλίτση. Ο 42χρονος, ο οποίος το βράδυ της επίθεσης ήταν σε άδεια από τις φυλακές όπου εξέτιε ποινή για ληστεία, και πυροβόλησε σε βάρος του ζευγαριού καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 53 ετών.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην συγχωνεύσει τις ποινές του 42χρονου ερμηνεύοντας με αυτό τον τρόπο το νόμο Παρασκευόπουλου σε ότι αφορά τις πράξεις που διαπράττουν κρατούμενοι που βρίσκονται σε άδεια. Για ασάφεια του νόμου έκανε λόγο τόσο η πρόεδρος του δικαστηρίου όσο και η υπεράσπιση του κατηγορούμενου που μίλησε για πρωτάκουστη απόφαση. Στον 35χρονο Ιρακινό επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών ενώ αποφασίστηκε η απέλαση μετά την έκτιση της ποινής. Σε όλους τους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 10 χρόνια.

 «Έκλεισε ένα σπουδαίο κεφάλαιο στη ζωή μου. Νιώθω δικαιωμένος. Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν και πάνω απ όλα το Θεό που μου χάρισε τη ζωή», δήλωσε ο Πάνος Καλλίτσης αμέσως μετά την απόφαση.

Διαβάστε επίσης:

ΧΑΜΟΣ στη δίκη για την επίθεση στον Καλλίτση:«Συγγνώμη που ζω!»-ΞΕΣΠΑΣΕ ο κομμωτής

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top