Πριν από λίγες μέρες είδαμε την Δέσποινα Βανδή να μπαίνει σε πασχαλινή διάθεση και να ετοιμάζει τις πρώτες λιχουδιές.

Η τραγουδίστρια και φέτος μπήκε στην κουζίνα κι έφτιαξε λαχταριστά πασχαλινά τσουρέκια.

Στο εσωτερικό τους έδειχναν αρκετά μαστιχωτά και οι διαδικτυακές της φίλες ξεσηκώθηκαν και της ζητούσαν έντονα τη συνταγή. Το σπίτι γέμισε από νωρίς λοιπόν με μυρωδιές και νοστιμιές πασχαλινές κι εκείνη υποσχέθηκε πως την Μεγάλη Εβδομάδα, θα έδινε τη συνταγή, όπως κι έγινε.

Σήμερα ανέβασε ένα βίντεο με την συνταγή και τις συμβουλές της και φυσικά έδωσε χαρά στις θαυμάστριες της!

Συνταγή για υπέροχα τσουρέκια! Όπως σας το υποσχέθηκα! Υλικά 6 αυγά 180 γρ.μαγια 2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλ χλιαρό νερο 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο 750 ζάχαρη 600 γρ γάλα 1 φακελάκι μαχλέπι 1 φακελάκι κακουλε 5-6 κομματάκια μαστίχας 1/2 κγ αλάτι Ξύσμα από 1 πορτοκαλι Εκτέλεση Ετοιμάζουμε το προζυμι.Νερο μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι! Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω! Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη.Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό!Ετσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.Πανω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδι και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη! Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι!Τρελαινομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γαλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλωντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε!Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!

Tags: