Στην αντεπίθεση φαίνεται ότι περνά ο Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο, μετά την απόφαση της Αθηνάς Ωνάση να πουλήσει το σπίτι, τα άλογα και τα αυτοκίνητά του, καταθέτοντας αγωγή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τη βλάβη που του δημιούργησε η εν διαστάσει σύζυγός του στην καριέρα του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα σε βραζιλιάνικο site, μία διακεκριμένη ψυχίατρος της Βραζιλίας θα καταθέσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας προσκομίζονται γνωμάτευση πως η Αθηνά Ωνάση έπασχε από χρόνια μανιοκατάθλιψη και δεν μπορούσε να εκτελέσει τα συζυγικά της καθήκοντα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ντόντα θα δικαιολογήσει στο δικαστήριο τις απιστίες του κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου του. «Ο Αλβάρο έκανε πολλές υποχωρήσεις στη ζωή του και την καριέρα του για να βρίσκεται στο πλευρό της Αθηνάς, θα κάνει τα πάντα για να πάρει όλα όσα του ανήκουν» δήλωσε σε βραζιλιάνικη ιστοσελίδα άτομο από την πλευρά του Αλβάρο.

Μία εβδομάδα πριν την δίκη ο Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο αποκαλύπτει:

«Την απατούσα την Αθηνά, γιατί δεν ήθελε να κάνουμε σεξ, είχε ψυχολογικά προβλήματα η Ωνάση και δεν τηρούσε τις συζυγικές της υποχρεώσεις».