Για την περίοδο που αποφάσισε να αποκαλύψει ότι είναι bisexual, όταν ακόμα ήταν ανερχόμενο αστέρι,  μίλησε η πρώην σύζυγος του Τζόνι Ντεπ, Άμπερ Χερντ, στη Σύνοδο Κορυφής «Pride & Prejudice» του Economist στη Νέα Υόρκη και υπενθύμισε τη θύελλα που ξέσπασε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το 2010 αφότου αποκάλυψε ότι είναι bisexual.  

Aν και ισχυρίστηκε πως το «coming out» δεν ακούγεται σωστό για την περίπτωσή της καθώς ποτέ δεν αισθάνθηκε να κρύβεται, παραδέχτηκε πως η αντιμετώπιση ήταν περίεργη και δυσάρεστη.  

«Ακόμα κι αν όλοι γύρω μου με συμβούλεψαν να μη το κάνω, αισθάνθηκα πως θα ήταν απλά λάθος» είπε στο κοινό που παρακολουθούσε την ομιλία της. «Θα προτιμούσα να μην πετύχω γι αυτό που είμαι παρά να πάω μπροστά για κάτι που δεν είμαι. Ήμουν σε μια σχέση και απλά ποτέ δεν το έκρυψα...», είπε η ηθοποιός.  

Η Χερντ, η οποία μέχρι πρόσφατα απασχόλησε έντονα τα μίντια για το διαζύγιό της με τον Τζόνι Ντεπ, δήλωσε ότι το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ξαφνικά απέκτησε «ταμπέλα» και άρχισαν να την αναφέρουν ως λεσβία. Πρόσθεσε πως κάποιοι στο Χόλιγουντ της τόνισαν πως η ειλικρίνειά της θα έβλαπτε την καριέρα της, αλλά εκείνη δεν τους υπολόγισε και αισθάνεται δικαιωμένη.  

Η τοποθέτηση που προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση στο συνέδριο ήταν ότι επιθυμεί περισσότεροι άνδρες ηθοποιοί να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και αυτό όσων γυναικών στο Χόλιγουντ έχουν μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους. «Αν οι γυναίκες μπορούν να το κάνουν και μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αυτή η συζήτηση γίνεται σε μεγάλη κλίμακα, τότε οι άνδρες θα πρέπει να είναι σε θέση να το κάνουν με την ίδια ή και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», είπε.

«Με όλη τη δύναμη και την εξουσία και την εκπροσώπηση που έχουν, αν οι λευκοί άντρες δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό, τότε δεν ξέρω ειλικρινά κάποιον που να μπορεί να το κάνει», πρόσθεσε.  

Η Χερντ συνέχισε λέγοντας πως εάν κάθε γκέι άντρας που γνωρίζει προσωπικά στο Χόλιγουντ βγει αύριο και το παραδεχτεί, τότε θα υπάρξει μεγάλη δημοσιότητα για λίγο και σε σύντομο διάστημα θα πάψει πια να είναι θέμα κάτι τέτοιο.   «Ενώ η προσωπική μου ζωή είναι πολύτιμη για μένα, το να είμαι στο Χόλιγουντ είναι μια ιδιαίτερη ευθύνη. Το βάρος είναι για μένα διαφορετικό από το να έκανα μια δουλειά με λιγότερη δημοσιότητα. Κατάλαβα πως είμαι σε αυτή τη μοναδική θέση και όπως συμβαίνει με κάθε μοναδικό δώρο, έρχεται και μια μοναδική ευθύνη», κατέληξε η ηθοποιός. 

Tags: