«Είναι πιστή. Αφοσιωμένη. Άλλοι στην θέση της θα την είχαν "κάνει" μετά το σκάνδαλο το σκάνδαλο του Access Hollywood», αναφέρει η ψεύτικη διαφήμιση αρώματος στην οποία πρωταγωνιστεί η Σκάρλετ Γιόχανσον, υποδυόμενη την όμορφη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα.

Η ατάκα αυτή αναφέρεται φυσικά στην περίφημη ηχογράφηση όπου ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ ακουγόταν να λέει ότι, εάν είσαι διάσημος μπορείς να αρπάζεις γυναίκες από το μ... χωρίς να σου φέρνουν αντίρρηση.

Στο χιουμοριστικό σκετσάκι του SNL, το οποίο προβλήθηκε χτες και προκάλεσε αίσθηση, η «Ιβάνκα» διαφημίζει ένα άρωμα που είναι φτιαγμένο ειδικά για αυτή, το οποίο μάλιστα φέρει το ταιριαστό όνομα «Complicit» (Συνένοχη).

Πρόκειται για μια έμμεση κριτική της σατιρικής εκπομπής στην αγαπημένη κόρη του Τραμπ, η οποία δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί καθόλου τη σημαντική επιρροή της στον πατέρα της, ώστε να μετριάσει κάπως τον αντίκτυπο των μισογυνιστικών και ρατσιστικών απόψεών του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η στάση που τήρησε η Ιβάνκα αμέσως μετά την υπογραφή του πρώτου αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Τραμπ, το οποίο προκάλεσε ανθρωπιστικό χάος στη χώρα, με ανθρώπους που ζουν επί δεκαετίες στις ΗΠΑ να έχουν εγκλωβιστεί σε αεροδρόμια.

Τότε, η κόρη του Αμερικανού προέδρου είχε επιλέξει να μοιραστεί με τους φαν της στο Twitter μια φωτογραφία νυχτερινής εξόδου της με τον σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ, κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως «δείγμα αναισθησίας» από μερίδα των αμερικανικών media.

Όπως αναφέρει εξάλλου το διαφημιστικό, το Complicit είναι το ιδανικό άρωμα για «τη γυναίκα που θα μπορούσε να δώσει τέλος σε όλα όσα γίνονται, αλλά που δεν θέλει να το κάνει».