Την τελευταία της συνέντευξη είχε δώσει η Ευαγγελία Σαμιωτάκη στο star.gr τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ετοιμαζόταν να μπει στο χειρουργείο!

Η αγαπημένη ηθοποιός ήταν πολύ γλυκιά και ευγενική μαζί μας και μας είχε εξομολογηθεί τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τότε.

Διαβάστε εδώ: Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη μιλά στο star.gr: «Πήρα μόνη μου την απόφαση να ακρωτηριάσω το πόδι μου»

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη είχε πάρει μια ηρωική απόφαση, να ακρωτηριάσει το αριστερό της πόδι, προκειμένου να σώσει τη ζωή της. Εδώ και τρία χρόνια λόγω του ανεβασμένου σακχάρου πάλευε με διάφορες επιπλοκές στις αρτηρίες των ποδιών της, με αποτέλεσμα να της έχει ήδη αφαιρεθεί ένα δάχτυλο του ποδιού της.

Η ίδια τότε είχε πει στο star.gr: «Είμαι αισιόδοξη, αντέχω στις ταλαιπωρίες που μου έρχονται και δεν αξίζει στην ζωή να πορευόμαστε με τον φόβο!»

Η σύζυγος του αείμνηστου Σπύρου Καλογήρου πήρε μόνη της την απόφαση αυτή: «Η αλήθεια είναι ότι δεν την περίμενα αυτή την εξέλιξη στην ζωή μου, αλλά την πήρα μόνη μου την απόφαση. Την Παρασκευή μπαίνω στο νοσοκομείο και λογικά Δευτέρα-Τρίτη θα χειρουργηθώ!»

«Είναι για καλό, το πιστεύω, διότι τον τελευταίο καιρό μπαινοβγαίνω συνέχεια στα νοσοκομεία. Δυστυχώς το αριστερό μου πόδι έχει προσβληθεί από ένα μικρόβιο και γι' αυτόν το λόγο έχω πάρει πολλές αντιβιώσεις χωρίς αποτέλεσμα. Έχω και ζάχαρο, οπότε θα αφαιρέσω το διαβητικό μου πόδι».

Το 2013 ξεκίνησε να κυκλοφορεί με αναπηρικό καροτσάκι. Ωστόσο, η κατάστασή της απαιτούσε χειρουργείο. Αυτό τελικά έγινε και οι γιατροί, αν και ήταν σίγουροι πως θα της ακρωτηρίαζαν το ένα από τα δύο πόδια της, την τελευταία στιγμή κατάφεραν να το σώσουν και να περιορίσουν τη ζημιά μόνο στα δάχτυλα του ποδιού της.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο εξοχικό που είχε φτιάξει με τον άνδρα της στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

 

Διαβάστε επίσης: 

Πέθανε η ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη-Θα βρεθεί πάλι στην αγκαλιά του Σπύρου της

Ποια ήταν η ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη-Η ζωή της, η καριέρα και ο έρωτάς της για τον Σπύρο Καλογήρου

50 χρόνια ερωτευμένοι Σαμιωτάκη-Καλογήρου: «Έχω αγοράσει έναν τάφο δίπλα στον Σπύρο»

 

Της Τζωρτζίνας Γιαννοπούλου (ggiannopoulou@star.gr)