«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Καρλ Λάνγκερφελντ  και την Μέριλ Στριπ λίγα μόλις 24ωρα πριν από την φετινή, 89η τελετή απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Ο επικεφαλής του οίκου Chanel αποκάλεσε την πολυβραβευμένη ηθοποιό «φτηνή» επειδή, όπως αποκάλυψε, αρνήθηκε να φορέσει στην τελετή των Όσκαρ το φόρεμα που εκείνη είχε ήδη ζητήσει από τον οίκο Chanel καθώς κάποιος άλλος οίκος της πρόσφερε χρήματα για να επιλέξει δική του δημιουργία.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Καρλ Λάνγκερφελντ σε συνέντευξή του στο Women Wear Daily, η Στριπ είχε ενθουσιαστεί με μια γκρι μεταξωτή, ολοκέντητη τουαλέτα από την τελευταία του συλλογή και την παρήγγειλε με μια μικρή προσαρμογή. Η 67χρονη σταρ ζήτησε λιγότερο βαθύ το ντεκολτέ.

 Όμως, όπως εξομολογήθηκε ο σχεδιαστής,  κάποια στιγμή, και ενώ οι εργασία είχε προχωρήσει αρκετά έφτασε μήνυμα από τους ανθρώπους της Στριπ να σταματήσει. «Έκανα το σχέδιο και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το φόρεμα. Λίγες μέρες αργότερα λάβαμε ένα τηλέφωνο από τους ανθρώπους της που έλεγε τα εξής: “Μη συνεχίζετε το φόρεμα. Βρήκαμε κάποιον άλλο που θα μας πληρώσει”».

«Η Chanel έχει ως πολιτική να μην πληρώνει διασημότητες για να φορέσουν τα ρούχα του οίκου, προφανώς ακόμη και αν πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς. Αφού θα της κάναμε δώρο ένα φόρεμα αξίας 100.000 δολαρίων, ανακαλύψαμε πως θα έπρεπε να πληρώσουμε για να το φορέσει. Μπορούμε να δώσουμε φορέματα, να φτιάξουμε φορέματα, αλλά εμείς δεν πληρώνουμε για να φορεθούν», είπε ο σχεδιαστής.

Όσο για το φόρεμα που τελικά δεν θα φορεθεί στο θέατρο Dolby την Κυριακή το βράδυ; Ο  σχεδιαστής είπε πως η Στριπ μπορεί να το κρατήσει λόγω του μεγέθους του και πρόσθεσε «Είναι υψηλής ραπτικής. Είναι τέλειο για εκείνη»

Βέβαια, δεν δίστασε να πετάξει και την...φαρμακερή ατάκα του: “Μια ιδιοφυής ηθοποιός, όμως φτηνιάρα επίσης".

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Στριπ υποστήριξε στο «The Hollywood Reporter» πως τα όσα ισχυρίζεται ο Λάνγκερφλεντ δεν ισχύουν τονίζοντας ότι είναι ενάντια στην προσωπική ηθική της Μέριλ Στριπ να πληρώνεται για να φορέσει την όποια τουαλέτα στο κόκκινο χαλί.