Βασίλης Δήμας: «Η αναγνώριση για έναν καλλιτέχνη είναι να έχει "μιλήσει’" στην ψυχή του κόσμου»

Tο τελευταίο του κομμάτι με τίτλο «ραγίζει η καρδιά μου» έχει κάνει πάνω από 1.350.000 views

Βασίλης Δήμας: «Η αναγνώριση για έναν καλλιτέχνη είναι  να έχει "μιλήσει’" στην ψυχή του κόσμου»

Ο Βασίλης Δήμας είναι ένας τραγουδιστής αναγνωρισμένος στον χώρο του και ένας συνθέτης του οποίου όλοι έχουμε ψιθυρίσει, χορέψει  και «φωνάξει» τραγούδια του. Αν και μικρός σε ηλικία, έχει συνεργαστεί και έχει δημιουργήσει σχέσεις ζωής με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της χώρας ενώ στην κατοχή του έχει καταφέρει να έχει δύο χρυσούς και δεκαοκτώ πλατινένιους δίσκους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, για τις συνεργασίες του με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και τον Πασχάλη Τερζή αλλά και το πόσο σημαντικό είναι τα τραγούδια των καλλιτεχνών να "μιλούν" στην ψυχή του κόσμου..

«Όλα ξεκίνησαν στην ηλικία των 6 ετών όταν έπιασα στα χέρια μου για πρώτη φόρα ένα μπουζούκι. Βγάζοντας τις πρώτες ‘’άχαρες’’ νότες κατάλαβα πως  το τραγούδι και η μουσική θα ήταν  ο χώρος  που θα εξελισσόμουν και θα προχωρούσα. Μάλιστα ήμουν τόσο σίγουρος που το ανακοίνωνα παντού, στην οικογένεια και στους φίλους μου. Στα 17 μου τραγουδούσα σε διάφορες μουσικές σκηνές και στις  παρέες . Στα 19 ολοκλήρωσα  την πρώτη μου δουλειά ως συνθέτης ενώ το 2003 στα 20 μου είχα  το πρώτο μου τραγούδι».

Όνειρό του είναι «να καθιερωθώ στη συνείδηση του κόσμου ως κλασικός, διαχρονικός καλλιτέχνης,  με έργα που ο ίδιος θα αγκαλιάσει και θα αναδείξει».

Αν και ο Βασίλης Δήμας είχε πολλές προτάσεις να εμφανιστεί σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, προτίμησε  να είναι  σε έναν μεγάλο χώρο στη Βέροια, το VOICE.

«Η αλήθεια είναι πώς ναι είχα πολλές προτάσεις να εμφανιστώ στην Αθήνα, αλλά φέτος ένιωσα την ανάγκη, τον παλμό του κόσμου, που δεν έχει την πολυτέλεια να απολαμβάνει τις ευκαιρίες διασκέδασης που έχουν στην Αθήνα. Πρέπει  εμείς οι καλλιτέχνες να «μετακομίζουμε» σε διάφορα μέρη της Ελλάδος που αποτελούν σίγουρα μεγάλο «εφαλτήριο» της καλλιτεχνικής μας πορείας. Δεν σου κρύβω ότι αυτό που ζω στη Βέροια τόσους μήνες, αυτή η αγάπη που λαμβάνω δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Αν και είμαι με μία βαλίτσα στο χέρι και μακριά από τους δικούς μου ανθρώπους που ζούνε στην Αθήνα, το ότι το μαγαζί γεμίζει  κάθε βράδυ με 1.500 άτομα, στους τόσο δύσκολους καιρούς που διανύουμε μου αποδεικνύουν ότι πήρα την καλύτερη απόφαση, να είμαι κοντά τους εκεί».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο του κομμάτι με τίτλο «ραγίζει η καρδιά μου» γνωρίζει μεγάλη επιτυχία έχοντας πάνω από 1.350.000 views.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που ο κόσμος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το κομμάτι. Ακολουθήσαμε την τάση της εποχής και κινηθήκαμε σε ποπ ήχους κρατώντας όμως ως βασικό κορμό τον λαικό στίχο…»

Ερωτηθείς για το πώς είναι η «αναγνώριση» για έναν καλλιτέχνη, ο ίδιος απάντησε: "Η αναγνώριση για έναν καλλιτέχνη είναι  να έχει ‘’μιλήσει’’ στην ψυχή του κόσμου με τραγούδια διαχρονικά καθώς επίσης  και οι συνεργασίες του  με καταξιωμένους  καλλιτέχνες".

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top