O Τζορτζ Κλούνεϊ είναι «ο πιο χαρισματικός ηθοποιός της γενιάς του»

Θα του απονεμηθεί το τιμητικό βραβείο Σεζάρ

O Τζορτζ Κλούνεϊ είναι «ο πιο χαρισματικός ηθοποιός της γ

Το τιμητικό βραβείο Σεζάρ «για το λαμπρό ταλέντο του ως ηθοποιού, σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού» θα του απονεμηθεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γαλλική Ακαδημία Τέχνης και Τεχνικής του Κινηματογράφου.

Όπως αναφέρεται η απονομή στον Αμερικανό ηθοποιό θα γίνει κατά την 42η τελετή απονομής των μεγαλύτερων βραβείων του γαλλικού κινηματογράφου στις 24 Φεβρουαρίου.

«Ο πιο χαρισματικός ηθοποιός της γενιάς του, ο Τζορτζ Κλούνεϊ ενσαρκώνει αυτή την αίγλη του Χόλιγουντ που χαρακτηρίζει τους μεγάλους σταρ του κινηματογράφου. Η γοητεία του, το χιούμορ, η προσωπικότητα και η δέσμευσή του είναι στο κέντρο του αιώνιου θαυμασμού μας», αναφέρεται συγκεκριμένα από την Ακαδημία, υπογραμμίζοντας ότι του δίνει το τιμητικό βραβείο Σεζάρ «για το λαμπρό ταλέντο του ως ηθοποιού, σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού».

Ο 55χρονος ηθοποιός έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, όπως με το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου στο «Syriana» το 2006 και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας ως παραγωγός του «Argo» το 2013.

'Έχει επίσης βραβευτεί με δύο Χρυσές Σφαίρες καλύτερου ηθοποιού, για το O'Brother των αδελφών Κοέν το 2001, και το The Descendants  του Αλεξάντερ Πέιν το 2012.

Ο ίδιος έχει σκηνοθετήσει ταινίες όπως οι Confessions of a dangerous mind, Good night and good luck, The Ides of March και Suburbicon που θα προβληθεί το 2017.

Το 2016, ο Αμερικανός ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας έλαβε το τιμητικό Σεζάρ, έπειτα από τρεις ακόμη Αμερικανούς, τον Κέβιν Κόσνερ το 2013, τη Σκάρλετ Γιόχανσον το 2014 και τον Σον Πεν το 2015.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top