Ένα Ελληνικό ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες διεκδικεί Όσκαρ!

Ο μυτιληνιός κυβερνήτης του σκάφους του Λιμενικού μιλάει στο Star

Στα Όσκαρ «ταξιδεύει» το δράμα των προσφύγων που παλεύουν με τα κύματα προσπαθώντας να βρουν την ελπίδα τους στην χώρα μας…

Η  Δάφνη Μαντζιαρακη, φοιτήτρια δημοσιογραφίας στην Αμερική, ταξίδεψε με την κάμερα της στη Λέσβο. Κατέγραψε τις προσπάθειες των λιμενικών του Αιγαίου να βοηθούν εκείνους που αποζητούν ελπίδα μακριά από την φωτιά του πολέμου. Σήμερα το ντοκιμαντέρ με τίτλο «4.1 μίλια» είναι υποψήφιο για το χρυσό αγαλματάκι…

Κεντρικός ήρωας της 20λεπτης ταινίας αλλά και του αγώνα διάσωσης των προσφύγων ο ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο μυτιληνιός κυβερνήτης του σκάφους του Λιμενικού μιλάει στο Star.

«Ήρθε αυτή η δημοσιογράφος η Δάφνη για 3 εβδομάδες στο σκάφος ήταν μαζί μου και στις προσωπικές μου στιγμές και υπηρεσιακές για να καταγραφεί η ζωή ενός κυβερνήτη που βιώνει την έξαρση του φαινομένου» …

Αναφέρθηκε όμως και για την πρωτόγνωρη, για εκείνον, κινηματογραφική εμπειρία:

«Δεν δυσκολεύτηκα πολύ με τα γυρίσματα και οι συμβουλές της Δάφνης ήταν πολύ λίγες και εκείνη ήταν πολύ διακριτική και μάλιστα μας βοήθησε στα περιστατικά».

Για τον 48χρονο Λιμενικό όσα βιώνει στη θάλασσα με τους πρόσφυγες είναι στιγμές  ζωής και θανάτου που δεν μοιράζεται ούτε με τους δικούς του ανθρώπους.

«Με την προβολή του ντοκιμαντέρ ακόμα και οι συγγενείς μας είδαν τι συμβαίνει κάθε βράδυ στη δουλειά μας γιατί καλώς ή κακώς δεν συζητάμε στην οικογένεια αυτά που βιώνουμε γιατί δεν μπορούν να τα καταλάβουν, να τα νιώσουν».

Το ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα ευκαιρία να έρθει στο φως ο αγώνας και η κατάθεση ψυχής των Λιμενικών:

«Αυτό που έχει φανεί στο ντοκιμαντέρ είναι το έργο των Λιμενικών αλλά και η ανθρώπινη πλευρά μας. Βλέπει κανείς τι βιώνουμε, γιατί δεν έχουν σταματήσει οι ροές.. Είμαστε μια ειρηνική χώρα που ζούμε καθημερινά… στιγμές πολέμου!»

Όσο για το αν ο ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος θα ταξιδέψει έως το Λος Άντζελες για την βράδια των Όσκαρ;

«Καταρχήν και να μην πάω αισθάνομαι πολύ περήφανος που μέσω εμένα και των παιδιών προβάλλεται αυτό το έργο αλλά αν πάω θα είμαι και πολύ χαρούμενος». 

Στην Οσκαρική κούρσα και ο Γιώργος Λάνθιμος με τον Ευθύμη Φιλίππου για τον Αστακό!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top