ΜΟΝΟ στο star.gr - Stereo Soul: "Ελπίζαμε να είχαμε επιλεγεί εμείς για την Eurovision"

Δηλώνουν στο πλευρό της Demy και την καλούν σε... συνεργασία!

ΜΟΝΟ στο star.gr - Stereo Soul: "Ελπίζαμε να είχαμε επιλεγεί εμείς για την Eurovision"

StereoSoul Vs Demy. Demy vs StereoSoul. Η «μονομαχία» για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision έγινε, οι «αντίπαλοι» «πάλεψαν» και τελικά ο… διαιτητής σήκωσε ψηλά το χέρι του νικητή, που δεν είναι άλλη από την Demy!

Η νεαρή τραγουδίστρια είναι εκείνη που σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ, με απευθείας ανάθεση θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο μουσικό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο.

Το συγκρότημα, που αγαπήθηκε από το κοινό μέσω του X Factor και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μπήκε στις καρδιές όλων, μπορεί να έμεινε στη «δεύτερη θέση» ωστόσο ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην – κατά τ’ άλλα αντίπαλο –Demy, μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό στο Facebook.

«Δεν τα καταφέραμε αυτή τη χρονιά, αλλά ευχόμαστε τα καλύτερα στην Demy για την Eurovision του 2017 στο Κίεβο. Σας παρακαλούμε, κάντε μας υπερήφανους και φέρτε την νίκη πίσω στην Ελλάδα. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Stereo Soul. Εurovision 2018;», έγραψαν ο Παναγιώτης Πάλλης και ο Bradley White-Dale.

Και μάλιστα, όπως φαίνεται και στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο star.gr, αν εξαιρέσουμε μια μικρή πικρία που δεν θα μπορέσουν να πάνε στο Κίεβο «για την Ελλάδα ρε γαμώτο», είναι τόσο υποστηρικτικοί στην επιλογή της Demy, που όχι μόνο δεν «κράζουν», όπως θα έκαναν πολλοί άλλοι στην περιπτωσή τους, αλλά καλούν τη ποπ τραγουδίστρια και σε… συνεργασία!

Διαβάστε όλα όσα μας αποκάλυψαν: 

 

Πόσο πολύ το είχατε πιστέψει ότι θα ήσασταν εσείς οι τυχεροί που θα εκπροσωπούσατε την Ελλάδα;

Πραγματικά δεν είχαμε ιδέα ποια θα ήταν η απόφαση της ΕΡΤ ή αν θα αποφάσιζαν να διεξάγουν ψηφοφορία κοινού. Προφανώς και ελπίζαμε να επιλεγούμε, καθώς πιστεύουμε ότι θα εκπροσωπούσαμε δυνατά τη χώρα και είχαμε στο «μανίκι» μας κάποιες εξαιρετικές επιλογές τραγουδιών. 

Η επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης πώς σας βρήκε; Απογοητευτήκατε;

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι αισθανθήκαμε μια μικρή απογοήτευση, γιατί πραγματικά θα ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στο διαγωνισμό, αλλά σε τελική ανάλυση, το πλέον σημαντικό είναι η Ελλάδα να επανέλθει στις καλές θέσεις, μετά από τρία χρόνια συνεχόμενων αποτυχιών, κάτι που ευχόμαστε να επιτευχθεί φέτος.

Πόσο έτοιμοι ήσασταν για να συμμετάσχετε τώρα;

Είμαστε μεν πρωτοεμφανιζόμενοι στο μουσικό στερέωμα, ωστόσο δεχτήκαμε μια πολύ εντατική «προπόνηση» στο X Factor, αλλά και στην πρώτη μας σεζόν σε σχήμα, στο Anodos Live Stage μαζί με τους αγαπημένους μας Onirama και τον Χρήστο Κυριαζή, οπότε αισθανόμαστε πως θα ήμαστε αρκετά έτοιμοι, ειδικά με τη σωστή καθοδήγηση από το χορογράφο που θα μας συνόδευε. Δεν θα ποντάραμε άλλωστε σε staging που θα περιλάμβανε έντονες χορογραφίες, δεν είναι το στυλ μας ούτως ή άλλως. Είμαστε βέβαιοι, φυσικά, ότι η  Demy θα είναι ακόμα περισσότερο ετοιμοπόλεμη, όντας φρέσκια και εδραιωμένη στην εγχώρια pop μουσική σκηνή εδώ και 5 χρόνια, και ειδικά με την ομάδα-εγγύηση που τη συνοδεύει.

Έχετε μάθει και οι δύο να κυνηγάτε τα όνειρά σας. Αυτό σημαίνει και ότι θα ξαναμπείτε στην διαδικασία του μουσικού διαγωνισμού ή αφού δεν έγινε φέτος, δεν θα το ξαναπαλέψετε;

Σαφέστατα θα δηλώσουμε ξανά συμμετοχή, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Και η ίδια η Demy συζητούσε, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, το ενδεχόμενο συμμετοχής της εδώ και χρόνια, και να που φέτος θα γίνει πραγματικότητα, οπότε κι εμείς με τη σειρά μας γιατί να βιαστούμε και να μην το επιχειρήσουμε ξανά?  Πάνω από όλα με δυνατά τραγούδια στο «τσουβάλι» μας και φυσικά αυξανόμενη εμπειρία επί σκηνής, καθώς θα περνά ο καιρός, θα ήταν τιμή μας κάποιο από τα επόμενα χρόνια να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα!

Τι πιστεύετε ότι έγινε και επικράτησε η επιλογή της Demy; Θα αλλάζατε κάτι στα όσα κάνατε, μήπως και υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα;

Θεωρούμε ότι τόσο εμείς, όσο και οι συνεργάτες μας στη Feelgood Records κάναμε το βέλτιστο δυνατό. Υποβάλαμε τρία εξαιρετικά τραγούδια, και φάνηκε ξεκάθαρα ότι το επιτελείο της ΕΡΤ μας εκτιμούσε, τόσο σαν τραγουδιστές, όσο και σαν συνολικά προφίλ χαρακτήρων. Πιστεύουμε ότι το στυλ μας μουσικά, αλλά και το γεγονός ότι ένας από εμάς είναι Άγγλος, ταιριάζει στο θεσμό αυτό και στο concept που τον χαρακτηρίζει, η μουσική δηλαδή να ενώνει ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων. Η Demy όπως προείπαμε είναι νέα, όμορφη, ταλαντούχα, αξιοπρεπής και συνοδεύεται από ένα δίδυμο επαγγελματιών με τεράστια φήμη στο διαγωνισμό, άλλωστε ήταν το σωστό timing και για εκείνη αν σκεφτούμε ότι το κοινό την αγαπά και ήθελε εδώ και χρόνια να μας εκπροσωπήσει! 

Είχατε σκεφτεί με τι κομμάτι θα συμμετείχατε; Θα υπήρχε ελληνικό στοιχείο; Τι το διαφορετικό θα είχαν;

Τα τραγούδια που υποβάλαμε είναι αγγλόφωνα, πολύ δυνατά στο είδος τους, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά, καλύπτοντας παγκόσμια θέματα που επαφίονται πολλών διαφορετικών καταστάσεων στη ζωή, αλλά το βασικό θέμα είναι η ενότητα και η πίστη στον εαυτό μας. Πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτά, και στο πόσο μας ταιριάζουν φωνητικά αλλά και το πόσο μεγάλο «γκελ» θα κάνουν στον υποψήφιο ακροατή. Εάν δε τα χρησιμοποιήσουμε για το διαγωνισμό στο μέλλον (κάτι που θα θέλαμε πολύ), ίσως τα κυκλοφορήσουμε ως singles. 

Είναι δίκαιη τελικά η απευθείας ανάθεση; Μήπως αν είχε ψηφίσει το κοινό είχατε επιλεγεί εσείς;

Είναι αδύνατο να προβλέψουμε πώς θα είχε ψηφίσει το κοινό σε έναν πιθανό εθνικό τελικό. Ίσως το γεγονός ότι η Demy είναι πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα ενώ εμείς πρωτοεμφανιζόμενοι να έπαιζε ρόλο στην πρόθεση ψήφου του κοινού. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι θα επιθυμούσαμε να διεξαχθεί ένας εθνικός τελικός, ακόμα κι αν μην κερδίζαμε, απλά και μόνο για να παρουσιαστούν επίσημα και να προβληθούν τα υπέροχα τραγούδια που υποβάλαμε. Άλλωστε, όπως είπαμε και παραπάνω, θεωρούμε το φετινό team πολύ δυνατό και με βάσιμες πιθανότητες για μια πολύ καλή θέση με το σωστό τραγούδι (αυτό είναι η προτεραιότητά μας), οπότε πραγματικά χαλάλι.

Πόσο φαν της Eurovision ήσασταν; Ποιο πιστεύετε τελικά ότι είναι το μυστικό για να κερδίσει κανείς σε αυτόν τον διαγωνισμό;

Αγαπάμε το διαγωνισμό, τον παρακολουθούμε κάθε χρόνο από μικρή ηλικία, και ο Bradley έχει παραστεί σε αρκετά σχετικά parties σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει απαραίτητα κάποιο «μυστικό» για να εξασφαλιστεί η επιτυχία, καθώς από χρόνο σε χρόνο οι νικητές διαφέρουν ριζικά, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ότι όλα εξαρτώνται πρωτίστως από την ποιότητα του τραγουδιού, την ερμηνεία, τη σκηνική παρουσία και τη θεματολογία που αγγίζει. Αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εμπλέκονται και γεωπολιτικοί λόγοι. Δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει αυτό αντικειμενικά, ωστόσο μία δυνατή συμμετοχή δύσκολα θα παραβλεφθεί, όποια χώρα κι αν εκπροσωπεί.

Πιστεύετε ότι πρέπει να εκπροσωπούνται οι χώρες από νεαρά άτομα ή από φτασμένους καλλιτέχνες; Είναι θέμα εικόνας ή εμπειρίας; 

Δεν θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα σημαντικό ο εκπρόσωπος να είναι φτασμένος καλλιτέχνης στη χώρα του. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι στις περισσότερες των συμμετοχών, οι θεατές από άλλες χώρες που ψηφίζουν δεν γνωρίζουν τον καλλιτέχνη, συνεπώς δεν έχουν ιδέα εάν είναι πεπειραμένος ή δημοφιλής στη χώρα του ή όχι, ούτε τους απασχολεί, αλλά δίνουν βαρύτητα σε εκείνη τη συγκεκριμένη ερμηνεία που θα δουν και θα ακούσουν τη βραδιά του διαγωνισμού. Σαφώς και πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος, σαφώς είναι πολύ καλό να έχεις «προυπηρεσία», ωστόσο δε θα το λαμβάναμε υπόψιν ως απαραίτητο κριτήριο. Όλα καταλήγουν στο τραγούδι, στην παρουσίασή του και στο να έχει ο καλλιτέχνης international appeal.


Εκτός από το status στο facebook, μιλήσατε και τηλεφωνικά με την Demy; Αν όχι, θα το κάνετε; Θα είστε κοντά της σε όλη αυτή τη διαδικασία;

Δεν έχουμε προσωπική επικοινωνία με τη Demy, και η μόνη φορά που τη συναντήσαμε ως τώρα από κοντά ήταν στα Super Music Awards 2016 τον περασμένο Ιούλιο στη Λευκωσία. Επίσης την έχουμε δει στο θέατρο Βέμπο, όταν πρωταγωνιστούσε στο The Addams Family. Είναι πραγματικά αξιαγάπητη και πολύ απλή, πέραν του ότι είναι μια ταλαντούχα και χαμηλών τόνων παρουσία στην ελληνική pop. Άλλωστε, όποιος είναι έτοιμος να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, είμαστε «στο ίδιο βαγόνι» και τον στηρίζουμε πλήρως. Μακάρι μελλοντικά να συνεργαστούμε σε κάποιο φρέσκο pop σχήμα, θα ήταν υπέροχα. Demy, ακούς ?? Είμαστε στη διάθεση σου! :P

Υπάρχει «παράδοση» στη χώρα μας όσοι μένουν από έξω να ρίχνουν «τα καρφιά τους». Θα τηρήσετε την παράδοση ή θα γίνετε η εξαίρεση; 

Είναι εντελώς ξένο στην ιδιοσυγκρασία μας σαν ανθρώπων να κάνουμε κάτι τέτοιο. Σαφώς, όπως προείπαμε, και στενοχωρηθήκαμε που δεν θα πάμε φέτος, αλλά ευελπιστούμε ότι θα ξαναέχουμε την ευκαιρία αυτή. Είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα οπότε είναι ανώφελο και ανόητο να είμαστε πικρόχολοι, προτεραιότητά μας είναι η χώρα μας να πάει καλά! Άλλωστε, το όνομά μας συζητήθηκε τόσο έντονα για πάνω από ένα μήνα λόγω των σχετικών δημοσιευμάτων, και σε τόσο θετικό κλίμα, λάβαμε τόση αγάπη από τον κόσμο που μας παρακολουθεί αλλά και από πολλούς Eurofans, που μόνο ωφελημένοι μπορούμε να νιώσουμε, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι είμαστε πρωτοεμφανιζόμενοι! Ελπίζουμε και ευχόμαστε η Ελλάδα να τα πάει εξαιρετικά φέτος, και κάποια μέρα, τον επόμενο, μεθεπόμενο κλπ. χρόνο, να έρθει και η σειρά μας, με τις ευλογίες όλων!

Να τους το ευχηθούμε κι εμείς ολόψυχα, μιας και το αξίζουν και με το παραπάνω! Μέχρι τότε, βέβαια, πατάμε play στο κομμάτι τους "Οι Φόβοι Του Πρίγκιπα feat Θοδωρής Μαραντίνης" που δείχνει ότι ήδη δίνουν πολλά, αλλά έχουν όλα τα φόντα να δώσουν πολλά περισσότερα!

 

Συνέντευξη στην Κάσσι Φιλιππιτζή

email: k.filippitzi@star.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top