Οι «Χρυσές Σφαίρες» χρωματίστηκαν πολιτικά μέσα από τους λόγους που έβγαλαν από το πόντιουμ οι επώνυμοι που έδωσαν το «παρών» στη λαμπερή βραδιά. Ξεχωριστή θέση, όμως, είχε ο «πύρινος» λόγος της Μέριλ Στριπ κατά του Ντόναλντ Τραμπ που βρήκε πολλούς υποστηρικτές τόσο ανάμεσα στο κοινό, όσο και ανά τον κόσμο.

Ίδια αντίληψη – αν και μέχρι στιγμής δεν την είχε εκφράσει ξανά δημόσια – φαίνεται να έχει με τη συνάδελφό του και ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο γόης του Χόλιγουντ σε εκδήλωση του Netflix κλήθηκε να σχολιάσει την επίθεση που έκανε με τη σειρά του ο Τραμπ στη Στριπ, την οποία χαρακτήρισε υπερεκτιμημένη: «Δεν υποτίθεται ότι αυτός πρέπει να διοικεί τη χώρα; Δεν τον ψήφισα, δεν τον υποστηρίζω, δεν νομίζω ότι είναι η σωστή επιλογή για τις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή πρέπει μόνο να ελπίζουμε ότι δεν θα καταστρέψει τα πάντα. Πρέπει να ελπίζουμε ότι θα κάνει αξιοπρεπώς τη δουλειά γιατί αν αποτύχουν οι ΗΠΑ, θα συμβούν άσχημα πράγματα. Όμως δεν βλέπω καλά σημάδια...» είπε.

Ο Κλούνεϊ υποστήριξε ότι η Αμερική μετά την ευτυχία να έχει προέδρους όπως τον Τζέφερσον, τον Ρούζβελτ και τον Κένεντι, «είχε την ατυχία να έχει και τον Μπους και τώρα βιώνει ξανά μία άτυχη στιγμή». 

Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να κάνω πολιτική, μα μπορώ να κάνω πράγματα να ακουστούν περισσότερο. Οι πραγματικά γενναίοι είναι οι δημιουργοί που φτιάχνουν τις ταινίες. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες. Άρα αν μπορώ να τους βοηθήσω, αυτή είναι μία καλή χρήση της διασημότητας μου».

Tags: