Στο star.gr το νέο βήμα του Στράτου Τζώρτζογλου

Κάντε κλικ για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες!

Στο star.gr το νέο βήμα του Στράτου Τζώρτζογλου

Όνειρο πολλών ανθρώπων  είναι να μπορούν να διασκεδάζουν τον κόσμο αλλάζοντας συνεχώς χαρακτήρες, με λίγα λόγια να γίνουν ηθοποιοί!

Μπορεί να υπάρχει το φυσικό ταλέντα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις συναντάμε και κάποια εμπόδια.

Ο πιο σοβαρός λόγος είναι… ο οικονομικός! Όσοι ενδιαφέρεστε να μπείτε στον χώρο της υποκριτικής, είτε είσαστε επαγγελματίες είτε όχι,  σας δίνετε μια ευκαιρία.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου για πρώτη φορά κάνει σεμινάρια υποκριτικής από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου, στην «Βιβλιοθήκη Βολανάκη».

Το star.gr επικοινώνησε με τον ταλαντούχο ηθοποιό, ο οποίος μίλησε γι’ αυτή του την απόφαση: «Αποφάσισα να κάνω αυτά τα σεμινάρια, διότι ένιωθα την ανάγκη να μεταδώσω όλα αυτά που έχω μάθει τόσα χρόνια, μέσα από τις σπουδαίες συναντήσεις και συνεργασίες. Στην Ελλάδα οι σχολές υποκριτικής είναι μεμονωμένες, δεν υπάρχει σύστημα. Τώρα  η πολιτεία σκέφτεται να κάνει μια ακαδημία, ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα σπουδαία μυαλά αυτά του τόπου».

Στόχος των σεμιναρίων είναι να  μεταδώσουν τη γνώση για την υποκριτική με βάση τις σημαντικές εμπειρίες του Στράτου Τζώρτζογλου με τους κορυφαίους σκηνοθέτες του θεάτρου: τον Κάρολο Κουν, τον Μίνωα Βολανάκη, τον Ζυλ Ντασέν, τον Σπύρο Ευαγγελάτο, τη Ρούλα Πατεράκη, τον Αντρέα Βουτσινά, τον Γιάννη Κόκκο, τον Ιωάννη Σκουρλέτη, την Άντζελα Μπρούσκου.

Αλλά και του κινηματογράφου: τον Παντελή Βούλγαρη, το Θόδωρο Αγγελόπουλο, το Μιχάλη Κακογιάννη, το Νίκο Παναγιωτόπουλο, την Eva Bergman, τον Bruno Coppola, τον Michel Favart, τον Dragan Bjelogrlic, την Christina Kallas.

Στη συνέχεια ο Στράτος Τζώρτζογλου πρόσθεσε: «Οι δάσκαλοι, οι μέντορες και εκείνοι που μου έδωσαν ευκαιρίες στην πορεία μου και με έχουν κάνει να νιώθω ευλογημένος, μου δίδαξαν την αξία του να προσπαθώ κάθε στιγμή να γίνομαι καλύτερος. Θα πρέπει να σας πω ότι τα σεμινάρια θα συνεχιστούν και στη Νέα Υόρκη. Μου αρέσει να βοηθάω ανθρώπους να μπουν σε δραματικές σχολές. Όσοι τα παρακολουθήσουν θα καταλάβουν από διαφορετικές σκοπιές τι σημαίνει θέατρο. Έχω παίξει σε διάφορες παραστάσεις και σκηνοθετήσει και έτσι θεωρώ πως έχω κάποια εμπειρία στο πώς να μεταφέρω τις γνώσεις μου σε άλλους ανθρώπους».

Τα 4ήμερα σεμινάρια έχουν μεγάλη απήχηση, καθώς περισσότερα από 900 άτομα θέλουν να τα παρακολουθήσουν, ενώ η «Βιβλιοθήκη Βολανάκη» έχει χωρητικότητα 600 ατόμων.

Ο ίδιος σπεύσει να σημειώσει πως αν ξεχωρίσει κάποιον που έχει ιδιαίτερο ταλέντο θα είναι δίπλα του τόσο στα πρώτα του βήματα, όσο και στη συνέχεια.

«Το θέατρο είναι ομαδική δουλειά…Αν θέλετε αυτό που σηκώνει είναι μόνο η ένωση», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να κάμει την δική του ευχή για το 2016. «Όποιες κι αν είναι οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις εμείς πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, ώστε να μπορέσουμε να ερμηνεύσουνε σωστά τα σημεία των καιρών. Θα πρέπει να διώξουμε τον οποιοδήποτε φόβο».

INFO:

Μαζί με τον Στράτο Τζώρτζογλου θα διδάξει ο Θεόδωρος Εσπίριτου. Το Σεμινάριο θα γίνει με χρήση κάμερας και οθόνης.

“Βιβλιοθήκη Βολανάκη”, Στουρνάρη 11 – Εξάρχεια
Δευτέρα 2 Ιανουαρίου - Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017
και ώρες 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.

Κόστος σεμιναρίου : 120 ευρώ
Τηλ. Κρατήσεων: 6936251970, 2103300423

Της Μίτση Σκέντζου

e-mail: mskentzou@star.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top