Οι εξετάσεις τους είχαν προγραμματιστεί για μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Να που όμως την επόμενη ημέρα, στις 3 Μαϊου του 2017 «έκλεισε» συναυλία στο Park Hayarkon στο Τελ Αβίβ και ο Τζάστιν Μπίμπερ. Και μετά από αυτή την ανακοίνωση τίποτα δεν ήταν ίδιο για μια ομάδα μαθητών λυκείου!

Θέλοντας να μη χάσουν αυτό το σημαντικό – για εκείνους μουσικό event –, μιας και ο νεαρός ποπ σταρ έδωσε συναυλία στο Ισραήλ τελευταία φορά το 2011, οι μαθητές ζήτησαν  από το υπουργείο Παιδείας να αλλάξει την ημερομηνία των εθνικών εξετάσεων στο μάθημα της βιολογίας για να μην πάνε… ξενυχτισμένοι!

Φυσικά, το αίτημα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό!

Σύμφωνα με την «Washington Post» πολλοί μαθητές έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας από τον υπουργό Παιδείας να μεταθέσει την ημερομηνία της εξέτασης, η οποία αποτελεί μέρος των υποχρεωτικών εξετάσεων για την αποφοίτηση από το λύκειο.

«Με όλο το σεβασμό προς τη βιολογία, ο Τζάστιν Μπίμπερ δεν έρχεται στο Ισραήλ κάθε χρόνο. Η εξέταση θα αποτρέψει πολλούς μαθητές από το να πάνε στη συναυλία του» έγραψε μαθητής στη σελίδα του στο προφίλ στο Facebook του «Εθνικού Συμβουλίου Μαθητών και Νεολαίας» σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Φυσικά. Αυτό είναι σωστό! Δεν είναι μια ευκαιρία που θα επαναληφθεί, ίσως είναι ευκαιρία ζωής. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξει η ημερομηνία, ελπίζω ότι μπορούμε», έγραψε ένας άλλος έφηβος.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι η εξέταση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, μία μέρα μετά τη συναυλία, ωστόσο θα γίνει στις 2:30 το μεσημέρι αφήνοντας στους μαθητές χρόνο να παρακολουθήσουν τη συναυλία και να δώσουν και τις εξετάσεις τους.

 

Tags: