ΒΙΝΤΕΟ: Η υπερήφανη στιγμή που ο Τέλι Σαβάλας μιλάει ελληνικά!

«Στο σπίτι μας ως παιδιά, πάντα ελληνικά μιλούσαμε» είχε πει ο ηθοποιός

Μπορεί να είχε γεννήθηκε στο Γκάρντεν Σίτυ της Νέας Υόρκης ο Τέλι Σαβάλας ωστόσο ένιωθε  υπερήφανος που οι γονείς του Νίκος και Χριστίνα Τσαβαλά ήταν από την Ελλάδα.

«O πατέρας μας,  μας μεγάλωσε με μεγάλη υπερηφάνεια που ήμασταν Έλληνες. Άλλο που είμαστε σε ξένη χώρα, στην Αμερική που μεγάλωσα. Την γλώσσα μας τα ελληνικά να μην τη χάσουμε γιατί αν συμβεί αυτό  είμαστε χαμένοι» είχε πει  σε συνέντευξή του ο Αμερικανός ηθοποιός που ήταν υποψήφιος να πάρει το Όσκαρ το 1963 για την ταινία «ο βαρυποινίτης του Αλκατράζ», προσθέτωντας:

«Στο σπίτι μας ως παιδιά πάντα μιλούσαμε ελληνικά. Δεν πρέπει να χάσουμε τη θρησκεία μας και αυτή την υπερηφάνεια που έχουμε ως λαός. Το αίμα νερό δεν γίνεται, όπως μας έλεγε και ο πατέρας μου και ο ελληνισμός δεν χάνεται ποτέ, το ίδιο και η αγάπη μας για την χώρα».

Ποιος ήταν ο Αριστοτέλης(Τέλι) Σαβάλας

Ο Αριστοτέλης(Τέλι) Σαβάλας,  γεννήθηκε στο  Γκάρντεν Σίτυ της Νέας Υόρκης το 1922 και οι γονείς του ήταν Έλληνες μετανάστες με καταγωγή από την Λακωνία.

Άρχισε να δουλεύει όταν ήταν μόλις οκτώ χρόνων  ως εφημεριδοπώλης και γυαλιστής παπουτσιών. Όταν μπήκε στο γυμνάσιο μιλούσε μόνο ελληνικά και  αποφοίτησε το 1942.

Άρχισε την καριέρα του στην υποκριτική μετά τα 35 του χρόνια και ευρύτερα γνωστός έγινε μέσα  από την τηλεοπτική σειρά Κότζακ αλλά και  από την ταινία του Τζέιμς Μποντ On Her Majesty's Secret Service,όπου έπαιξε τον Ernst Stavro Blofeld.

 

Μάλιστα ο Τέλι Σαβάλας ήταν και ο  νονός της Ελληνοαμερικανίδας ηθοποιού Τζένιφερ Άνιστον.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top