Τα ίχνη του «Τριπολιτσιώτη Φώτη Κουτσούμπα» από τα «Εγκλήματα», κατά κόσμον Σταύρου Μαυρίδη έχουν χάσει φίλοι και συγγενείς εδώ και 6 ημέρες, από την Τρίτη συγκεκριμένα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ανησυχήσει ιδιαιτέρως μιας και ο ηθοποιός σε συνέντευξή του πριν από μερικούς μήνες είχε εξομολογηθεί ότι είχε φτάσει στο σημείο να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο ηθοποιός είχε μιλήσει ακόμα ανοιχτά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο επάγγελμά του, την κρίση και το κατά πόσο επηρέασε τη ζωή του, αλλά και το πώς πήρε την απόφαση να μοιράσει φυλλάδια στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Ν. Ηρακλείου.

«Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή, γιατί δεν είχα μείνει πάνω από 9 μήνες άνεργος. Μου κόστισε πολύ γιατί τότε βίωσα την απόλυτη μοναξιά. Δεν είχα χρήματα, το ψυγείο ήταν άδειο και έτσι το έβγαλα και από την πρίζα», είχε δηλώσει σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις.

Και συνέχισε, συγκλονίζοντας με τη δήλωσή του: «Αποπειράθηκα. Είχα ένα μαχαίρι και λέω δεν κόβω τις φλέβες μου; Μόλις όμως είδα ότι έβγαινε λίγο αίμα, ταρακουνήθηκα και είπα «θα ζήσω». Ξαναείδα το ηλιοβασίλεμα και το ανοιχτό πέλαγος και είπα ότι δεν αξίζει ο κόπος να πεθάνεις για 3.000 – 4.000 ευρώ. Αξίζει να δώσεις μια νέα μάχη και αυτό πρέπει να το έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Με θέληση και πείσμα όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε, Έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση που με έφερε να κάνω... stand up comedy σερβιρίσματος. Η ζωή άλλωστε είνια πολύ πιο δυνατή από τον οποιονδήποτε θάνατο».

Ανάμεσα στους φίλους του που κάνουν έκκληση σε όποιον τυχόν γνωρίζει κάτι να βοηθήσει, είναι και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

mpimpila-s.jpg

Το star.gr ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηθοποιό, ο οποίος και μας ενημέρωσε για τον φίλο και συνάδελφό του

«Με το Σταύρο Μαυρίδη είμαστε πολλά χρόνια σε επαφή και έχουμε παίξει πολλές φορές στο θέατρο. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα δεν είχε καθόλου δουλειά και επειδή εγώ έπρεπε να αντικατασταθώ στο θέατρο Χατζηχρήστου, για ενάμιση μήνα, όταν θα παίζω στο Εθνικό, του κάναμε την πρόταση να παίξει στο θέατρο και να με αντικαταστήσει. Ερχόταν κάθε μέρα και έβλεπε την παράσταση και από Τετάρτη θα άρχιζε και ο ίδιος τις πρόβες. Αλλά από εκείνη την ημέρα εξαφανίστηκε, έχει κλείσει το κινητό του, δεν τον βρίσκουμε πουθενά. Μάλιστα, την Παρασκευή είχε κλείσει και συνέντευξη και δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ραντεβού του. Το κινητό του είναι κλειστό από την Τετάρτη το πρωί, έχουμε Κυριακή και δεν είναι ανοιχτό. Όλοι έχουμε ανησυχήσει!», δήλωσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο star.gr ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Μάλιστα, όπως μας δήλωσε ο ηθοποιός, δεν έχουν κάποιο στοιχείο από κάποιον από τους οικείους του αγνοούμενου ηθοποιού. «Είναι στη Σαλαμίνα από ότι ξέρω. Έχει δύο αδέρφια», είπε και πρόσθεσε: "Μετά από τη δημοσιοποίηση που έγινε, μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι σήμερα το πρωί, πολύ πρωί, γύρω στις 8:10, της φάνηκε μιας γυναίκας ότι τον είδε στην πλατεία της Κυψέλης σε πολύ κακή κατάσταση, αξύριστο, αλλά δεν ήταν απολύτως σίγουρη ότι ήταν αυτός. Και για αυτό ζητάμε από όποιον γνωρίζει τι έχει συμβεί, να το πει! Γιατί εμείς δεν μπορούμε να ανοίξουμε το σπίτι του. Πρέπει οι οικείοι του να πάνε στην αστυνομία".

Η τελευταία επαφή και επικοινωνία του Σπύρου Μπιμπίλα με τον αγνοούμενο ηθοποιό ήταν την Δευτέρα, οπότε και ο δεύτερος παρακολούθησε την παράσταση και είχαν ανανεώσει το ραντεβού του για την Τετάρτη, για να ξεκινήσει πλέον και ο ίδιος τις πρόβες του. "Τελευταία είχε χαρεί που θα έπαιζε ξανά στο θέατρο, ήταν καλύτερα", είπε.

Μάλιστα, κανείς από τους ενοίκους της πολυκατοικίας του στην πλατεία της Κυψέλης, όπως μας είπε ο ίδιος, δεν τον έχει δει από την περασμένη εβδομάδα, ενώ από την Τρίτη έχουν να τον δουν και στο μαγαζί όπου εργάζεται και μοιράζει φυλλάδια στο Νέο Ηράκλειο.

Να προσθέσουμε ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας την ώρα που μας μιλούσε μόλις είχε φύγει από το σπίτι του αγαπημένου ηθοποιού και συναδέλφου, όπου είχε πάει για να δει μήπως και υπήρχαν κάποιες εξελίξεις.Ρεπορτάζ: Κάσσι Φιλιππιτζή

email: k.filippitzi@star.gr