Έκανε γνωστό ότι δεν θα δώσει το παρών στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον, παρά την πρόσκληση που είχε δεχθεί. Ο λόγος για τον Έλτον Τζον, ο οποίος μέσω της εκπροσώπου τύπου του ενημέρωσε τους φαν του ότι πρόκειται για… ράδιο αρβύλα και δεν ισχύει αυτή η φήμη που κυκλοφόρησε από οικονομικό σύμβουλο του επιτελείου του νέου Πλανητάρχη.

Συγκεκριμένα, ο Άντονι Σκαραμούτσι κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης του στην εκπομπή "HARDtalk" αποκάλυψε ότι ο Βρετανός καλλιτέχνης δε θα λείπει από τη βραδιά, μιας και όπως είπε ο ίδιος ο εκλεγμένος πρόεδρος τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Και συμπλήρωσε: «Ο Έλτον Τζον θα δώσει συναυλία για εμάς στην τελετή ορκωμοσίας».

Και η διάψευση ήρθε μονομιάς από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του σταρ, η οποία και είπε: «Ο Έλτον δεν θα ερμηνεύσει τραγούδια του στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ. Ο σερ Έλτον Τζον, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, είχε εμφανιστεί σε εκδηλώσεις συγκέντρωσης δωρεών υπέρ της υποψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Επιπλέον, δεν έκρυψε την δυσφορία του όταν ο Τραμπ επέλεξε να ακουστούν τα κομμάτια του "Rocket Man" και "Tiny Dancer" χωρίς την άδειά του σε προεκλογικές του συγκεντρώσεις νωρίτερα φέτος, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε χρήση της μουσικής του «δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως επιδοκιμασία προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ».