Στην πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Φοβάσαι;» στο θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Στέλιος Μάινας.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Κάτια Σπερελάκη, ο αγαπημένος ηθοποιός τίμησε με την παρουσία του τους συναδέλφους και πρωταγωνιστές του ερωτικού θρίλερ Νίκο Ψαρρά, Αλεξία Καλτσίκη και Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Star.gr, ο Στέλιος Μάινας βρήκε κοινά σημεία της παράστασης με το εκλογικό αποτέλεσμα της αμερικανικής «μάχης» Τραμπ – Κλίντον, ενώ μίλησε και για την τηλεόραση του σήμερα και μας εξήγησε γιατί την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν δεν τον βλέπουμε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας.

«Η παράσταση, όπως ανέβηκε, ήταν πάρα πολύ καλή και σου φέρνει στο νου - εμένα τουλάχιστον - τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών. Αυτή τη μεγάλη ανατροπή, για την οποία δεν ήταν κανείς προετοιμασμένος. Και είναι μια ανατροπή, που για μένα δεν είναι καθόλου χαρούμενη και οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Βλέποντας αυτή την παράσταση, ανακάλυψα ότι προφανώς είναι γονιδιακή η σχέση με το άγνωστο στην αμερικανική κοινωνία. Και με το απρόβλεπτο. Ίσως έτσι είναι η χώρα, είναι αχανής, είναι μεγάλη. Με τρόμαξε ομολογώ», είπε κάνοντας αναλογία του θεατρικού έργου που μόλις είχε παρακολουθήσει με την εκλογή Τραμπ ως πλανητάρχη.

15044877_10154054957861463_527903580_o.jpg

Αποκάλυψε, δε, πώς είδε εκείνος αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα: «Έχω τρομάξει από το πρωί όταν άκουσα τις πρώτες ειδήσεις, ότι αυτός που θα εκπροσωπεί τη μαζικότερη δυναμική στον πλανήτη είναι αυτός ο άνθρωπος, που νομίζω ότι δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιο έργο, μια τέτοια θέση».

Στη συνέχεια, μίλησε για την τηλεόραση του σήμερα, τις παραγωγές που γίνονται, αλλά και τη σειρά «Η λέξη που δε λες», που έχει επιμεληθεί ο σκηνοθέτης που βρισκόταν πίσω και από «Το νησί», την πολύ πετυχημένη δηλαδή σειρά στην οποία είχε πρωταγωνιστήσει και ο ίδιος.

«Οι δουλειές θέλουν σωστό περιβάλλον. Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, που είναι ένα πάρα πολύ ταλαντούχο πλάσμα, είναι και ένας άνθρωπος που δουλεύει με τις προδιαγραφές που θα έπρεπε να δουλεύουμε όλοι μας. Φροντίζει, προς μεγάλη του τιμή, να εξασφαλίζει τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες πρέπει να γίνονται οι δουλειές. Και οι δουλειές που γίνονται μαζί του είναι ευρωπαϊκού επιπέδου. Αυτό είναι ένα δείγμα για όλους μας, για το πώς πρέπει να γίνονται οι δουλειές. Θα μου πείτε ‘μα δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε οικονομικά σε αυτό’, ε ας μην τις κάνουμε τότε. Να γίνονται λιγότερες δουλειές, αλλά να κρατάμε ένα επίπεδο. Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων η τηλεόραση. Τα πράγματα πρέπει να γίνονται πάντα - και όχι μόνο στην τηλεόραση - με τις καλύτερες προδιαγραφές, που μπορούμε να εξασφαλίσουμε. Έτσι πρέπει να είναι και η ζωή μας η προσωπική και όλα τα υπόλοιπα».

Όσο για το γιατί απέχει τ�� φετινή σεζόν από τη μικρή οθόνη; «Είναι τυχαίο. Όταν βρεθεί κάτι…», είπε και πρόσθεσε: «Όπως ξέρετε, οι δουλειές στην τηλεόραση είναι πολύ λιγότερες, πολύ μετρημένες, που σημαίνει ότι αν παλιά σου γινόντουσαν 5 προτάσεις ή 10, από τις οποίες επέλεγες τη 1, φέτος γίνονται 2 προτάσεις, όπου αναγκαστικά…Αυτό συμβαίνει σε όλους μας».

Ρεπορτάζ: Κάσσι Φιλιππιτζή