Ο Γιώργος Νταλάρας δεν έχει ανάγκη από συστάσεις και εισαγωγές, αφού είναι σε αυτή την εξαιρετικά απαιτητική δουλειά, πάνω από 50 χρόνια, ξεκινώντας το 1965, σε ηλικία 16 χρονών, δίπλα στον ρεμπέτη Στελλάκη Περπινιάδη και περισσότερα από 40 χρόνια στην κορυφή.

Το star.gr, συνάντησε τον σπουδαίο ερμηνευτή στην Ακτή Πειραιώς, που όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες τις εμφανίσεις του μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Γιάννη Ζουγανέλη αλλά και την Idra Kayne.
IMG_9003.png
Αρχικά, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του γι’ αυτή τη μοναδική συνύπαρξη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη. Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς είμαστε μια παρέα συνδεδεμένη με πολλούς τρόπους. Η φιλία μου με τον Λαυρέντη κρατάει πάνω από τρεις δεκαετίες».

Στη συνέχεια, σχολίασε τη δήλωση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο οποίος ανέφερε πως του χρωστάει την ύπαρξή του στο χώρο.

«Μερικές φορές ο Λαυρέντης λέει κάποιες υπερβολές, είναι όμως από αγάπη. Είναι πολύ σπουδαίος συνθέτης και δεν έχει ανάγκη εμένα για να πάνε καλά τα τραγούδια του»!

Μάλιστα, ο κ. Νταλάρας δήλωσε πανευτυχής για την συνύπαρξή του επί σκηνής με τον Γιάννη Κότσιρα. «Αυτό που με συγκινεί σε εκείνον είναι ότι θέλει να δουλέψει και να λειτουργήσει μέσα στον δικό μας …κήπο. Αυτόν του έντεχνου τραγουδιού και παλεύει γι’ αυτό σε εποχές πολύ δύσκολες».
IMG_8859.png

Μιλώντας για δύσκολες εποχές του ζητήσαμε να μας δώσει και μια συμβουλή για τους νέους.«Η ��ική μου γενιά, δεν ξέρω αν έκανε καλά ή κακά πράγματα. Κάποιοι ίσως έκαναν καλά και άλλοι πάλι ίσως όχι. Αυτή η γενιά περνάει, φεύγει. Εσείς οι νέοι έχετε χρόνο μπροστά σας και δεν πρέπει να επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να ξεκινήσετε από εντελώς διαφορετική βάση και να πείσετε τους πολιτικούς αλλά και τους δικαστικούς μας ότι όλα τα πράγματα πρέπει να μπουν σε μια βάση αλήθειας. Κυριαρχεί το ψέμα! Χάθηκε η εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και την πολιτική. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά γιατί με αυτό τον τρόπο πλήττουμε βαθιά την πολιτεία και αποσυνδέουμε τους ανθρώπους μεταξύ τους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς οι καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε ενωτικά».

Όσο για το τι θέλει να θυμούνται τα εγγόνια του από τον παππού τους υπογράμμισε: «Έχουν καταγραφεί πολλά τραγούδια του παππού τους και να θέλουν να με ξεχάσουν δεν θα μπορούν» και πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Θα ακούνε το ''μη μου θυμώνεις μάτια μου'' και σίγουρα θα με φέρνουν στο μυαλό τους».

Συνέντευξη: Μίτση Σκέντζου
e-mail: mskentzou@star.gr

Διαβάστε επίσης:

Το star.gr στο... Νότο των Νταλάρα, Μαχαιρίτσα, Κότσιρα-Πλούσιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ!