Εδώ και μερικούς μήνες και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο, ο Γιώργος Βασιλείου δίνει το δικό του αγώνα με την επάρατη νόσο. Ο αγαπημένος ηθοποιός έμαθε «τυχαία» ότι ο καρκίνος του έχει χτυπήσει την πόρτα μέσα από μια επίσκεψη στο γιατρό που έκα��ε λόγω βήχα.

Ωστόσο, από τότε και παρά τις δύσκολες στιγμές που έχουν έρθει, δεν έχει χάσει το χαμόγελό του και δίνει το δικό του αγώνα με δύναμη ψυχής και αισιοδοξία.

Από το πλευρό του δε λείπει ούτε λεπτό, η σύζυγός του, Λία Βασιλείου. Η γυναίκα που είναι πηγή δύναμης για εκείνον μίλησε αποκλειστικά στο star.gr για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του ηθοποιού, με αφορμή τις φωτογραφίες που ανάρτησε ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

14753930_987442788034812_1987928272305324569_o.jpg

«Είναι στο στάδιο της ανάρρωσης τώρα, του πρώτου κύκλου. Βρισκόμαστε στο σπίτι μας. Βέβαια, ακόμα είναι αδύναμος και οπωσδήποτε προσέχει, γιατί τα αντισώματα είναι λιγα και όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή πάσχει από γρίπες και τέτοια και δεν κυκλοφορούμε έξω. Η φωνή του είναι λίγο επιβαρυμένη, λόγω των θεραπειών και προσπαθεί όσο μπορεί να ηρεμεί σπίτι. Είμαστε ένα μήνα σπίτι μας. Δόξα το Θεό προς το παρόν πάει πάρα πολύ καλά".

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «σε 3-4 εβδομάδες ολοκληρώνεται ο κύκλ��ς της πρώτης θεραπείας του».

Ενδείξεις για αυτό που ερχόνταν δεν υπήρξαν και η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην οικογένειά τους: «Ήταν εντελώς απρόοπτο για εμάς το γεγονός αυτό. Ο Γιώργος δεν είχε καμία ένδειξη, έπαιζε στο θέατρο μέχρι τελευταία στιγμή. Και απλά από μια εξέταση, γιατί του είπα ‘δεν πάμε, γιατί ψιλοβήχεις Γιώργο μου όταν καπνίζεις;’, αυτό μας έδειξε και ευτυχώς προλάβαμε και πήγαμε τρέχοντας. Μέσα σε 3 ημέρες, βρεθήκαμε στο νοσοκομείο. Διότι δεν δίνει ενδείξεις συνήθως το πρόβλημα αυτό…». Και συνέχισε: «Ο Γιώργος δούλευε. 25 Μαιου έκανε παράσταση και το καλοκαίρι αφίσες του κυκλοφορούσαν σε όλη την Ελλάδα. Δεν ήταν κάτι που μπορούσε καν να υποπτευθεί άνθρωπος. Ίσως και για αυτό να είναι όρθιος πια. Πήγαμε νωρίς. Αυτό είναι κάτι που έρχεται από μέσα μας. Είναι η μόνη ασθένεια που απαιτείται το ηθικό να είναι ακμαίο, γιατί είναι από τα ίδια μας τα κύτταρα και πρέπει να προσπαθούμε να τα φέρουμε και πάλι σε κατάσταση καλή. Δεν είναι τίποτα άλλο ο καρκίνος, από τα κύτταρα που αλλάζουν εξαιτίας κάποιων προβλημάτων. Εμάς το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ήταν καπνιστής ο Γιώργος και τώρα δίνει το μήνυμα πάντα ‘μακριά από το τσιγάρο’. Ειδικά στα νέα παιδιά».

Όσο για το χαμόγελο που χάρισε τον φωτογραφικό φακό στην πρόσφατη επίσκεψή του στο εξοχικό τους στη Σαλαμίνα; Η ίδια αποκάλυψε ότι ο δημοφιλής ηθοποιός δε χάνει λεπτό την αισιοδοξία του! «Ο Γιώργος χειρίζεται τη σελίδα το, γιατί δόξα τω Θεώ είναι σε καλή κατάσταση, απλά δε θέλει ακόμα να δείχνει πολύ την εικόνα του. Ο κόσμος τον αγαπάει πολύ και αυτή η αγάπη ίσως του δίνει μεγάλο κουράγιο. Και του έδωσε μάλλον. Είχαμε πάει μια βολτούλα στο εξοχικό. Από εκεί και πέρα, δεν θέλει ο ίδιος να φαίνεται πολύ. Όταν συνέλθει εντελώς και αποκατασταθεί η εικόνα του όπως θέλει ο ίδιος, γιατί δεν είναι άνθρωπος που θέλει να προκαλεί, θα ήθελε μετά να δώσει ενθαρρυντικά μηνύματα σε όλον τον κόσμο», δήλωσε.

211016161011_1338.jpg

Όπως αποκάλυψε, ήταν η πρώτη φορά που η οικογένειά της ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο: «Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει στο άμεσο ή στο έμμεσο περιβάλλον του κάποιον που να έχει ‘χτυ��ηθεί’ και βλέπω αυτό το πράγμα που γίνεται. Και εμείς δεν τα ξέραμε αυτά, μας είχε προστατέψει ο Θεός μέχρι τώρα. Είναι κάτι που είναι πια σαν επιδημία. Και δυστυχώς βλέπω νεαρά άτομα και αυτό με τρελαίνει», εξομολογήθηκε και συνέχισε: «Έχει μεγάλη δύναμη ψυχής, γιατί υπάρχει κόρη, υπάρχει γιος, υπάρχει ο κόσμος που τον λατρεύει και υπάρχει και μια εγγονούλα, 2 ετών, που την κοιτάζει και του δίνει μεγάλο θάρρος».

«Όλος ο κόσμος πρέπει να αγωνίζεται. Εξάλλου η ζωή ένας αγώνας είναι. Αγώνας για όλα, πόσο μάλλον για τη ζωή. Άρα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί και πιο αγωνιστές και πιο μάχιμοι. Εύχομαι όλος ο κόσμος να είναι υγιής και να έχει πάνω από όλα την πρόληψη, γιατί δυστυχώς δεν δίνει σήματα», είπε κλείνοντας.

Της Κάσσι Φιλιππιτζή

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Γιώργος Βασιλείου-Στο πλευρό του η οικογένειά του