Ο κακός χαμός έγινε με την ηθοποιό του Μπόλιγουντ, Πριγιάνκα Τσόπρα, καθώς πόζαρε για το εξώφυλλο του περιοδικού Conde Nast Traveller της Ινδίας φορώντας ένα μπλουζάκι όπου βρίσκονται διαγραμμένες με κόκκινη γραμμή οι λέξεις «πρόσφυγας», «μετανάστης» και «αουτσάιντερ» και στο τέλος υπάρχει η λέξη «ταξιδιώτης».

To twitter πήρε φωτιά με τους χρήστες να χαρακτηρίζουν το εξώφυλλο του περιοδικού «ιδιαιτέρως προσβλητικό» και «απαράδεκτο».

Μέχρι και τα Ηνωμένα Έθνη διαμαρτυρήθηκαν με ένα αιχμηρό tweet: «Το νέο εξώφυλλό σας είναι πολύ ταπεινωτικό. Έχετε την παραμικρή ιδέα του τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας ή μετανάστης; Απαίσιο!»

Από την πλευρά του το περιοδικό έδωσε την απάντησή του δίνοντας την εξής εξήγηση: «Αυτό το εξώφυλλο αφορά τις ετικέτες που βάζουμε σε ανθρώπους ως μετανάστες, πρόσφυγες και ξένοι δημιουργώντας μια κουλτούρα ξενοφοβίας. Αντιμετωπίζουμε χιλιάδες αθώους ανθρώπους που αναγκάζονται να διασχίζουν τα σύνορα λόγω αφάνταστης χωρίς ανθρωπιά και συμπάθεια. Επιτρέπουμε σε ισχυρούς ηγέτες να χτίζουν φράχτες και να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή αυτών των ανθρώπων.»

upl5805f7b2cf54e.jpg
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε η 34χρονη ηθοποιός, η οποία έχει στεφθεί και Μις Κόσμος, απολογήθηκε για τη φωτογράφισή της δηλώνοντας στο NDTV:

«Λυπάμαι που πλήγωσα τα συναισθήματα τόσων ανθρώπων. Είμαι άνθρωπος που στέκεται πάντα ενάντια στις ταμπέλες. Το μήνυμα στην μπλούζα παρερμηνεύθηκε και λυπάμαι για αυτό που έγινε».